Tuote on lisätty ostoskoriisi

Evästeet ja yksityisyys

SparIkkunoiden TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖ ASIAKKAILLE

 

Yleiskuva

SparIkkunat suhtautuu asiakkaidensa tietosuojaan erittäin vakavasti. Olemme sitoutuneita kunnioittamaan asiakkaiden yksityisyyttä. Pyrimme käsittelemään henkilötietoja aina reilulla ja laillisella tavalla. SparIkkunat on sitoutunut olemaan läpinäkyvä koskien keräämiään henkilötietoja ja niiden käyttöä.

Tämä käytäntö koskee verkkosivustomme ja muiden palveluidemme käyttöä. Käytäntö sisältää tietoa seuraavista asioista:

- tapamme käyttää henkilötietoja

- keräämämme henkilötiedot

- tapamme varmistaa asiakkaiden yksityisyydensuoja

- lakimääräiset henkilötietoja koskevat oikeudet

Yleistä

SparIkkunat (ja puolestamme toimivat luotettavat kumppanit) käyttää henkilötietoja:

- tuotteiden ja palveluiden tarjoamiseen

- verkkosivuston räätälöimiseen

- rekisteröityjen tilien hallinnointiin

- henkilöllisyyden varmentamiseen

- rikosten ja petosten ehkäisyyn ja havaitsemiseen sekä muihin siihen liittyviin toimiin

- asiakkaan suostumuksella sähköisten viestien lähettämiseen kampanjatarjouksista sekä tuotteista ja palveluista, joiden uskomme kiinnostavan asiakasta

- markkinatutkimustarkoituksiin asiakkaiden tarpeiden ymmärtämiseksi paremmin

- asiakaspalvelutapahtumista huolehtimiseen

- mikäli meillä on siihen laillinen oikeus tai velvollisuus, henkilötietojen käyttöön tai luovuttamiseen (esimerkiksi viranomaisen tutkimusten yhteydessä tai oikeudellisessa kiistassa)

Sparks ja muu markkinointi

Markkinointiviestintä

SparIkkunat käyttää henkilötietoja sähköisiin markkinointitarkoituksiin (asiakkaan suostumuksella) ja saattaa lähettää postia, jossa kerrotaan uusimmista SparIkkunat-tarjouksista.  

SparIkkunat pyrkii kertomaan tuotteista ja palveluista, jotka kiinnostavat ja ovat merkityksellisiä sinulle yksilönä. 

Sinulla on oikeus kieltäytyä markkinointiviestien vastaanottamisesta milloin tahansa toimimalla seuraavasti:

1. muuttamalla markkinointiasetuksia SparIkkunat-tilin kautta

2. napsauttamalla sähköpostiviesteissä olevaa tilauksen peruutuslinkkiä tai tekstiviesteissä olevaa tilauksen lopetusnumeroa; ja/tai

3. ottamalla yhteyttä SparIkkunoihin ilmoitettujen yhteystietojen avulla

Verkkobannerimainonta

Jos käyt verkkosivustoillamme, voit nähdä personoituja bannerimainoksia muita verkkosivustoja selatessasi. Mitkä tahansa näkemäsi mainokset koskevat tuotteita, joita olet tarkastellut selatessasi verkkosivustoamme tietokoneella tai muulla laitteella. 

SparIkkunat näyttää näitä mainoksia markkinoiden johtavien palveluntarjoajien avulla käyttämällä ”evästeitä”, jotka tallennetaan tietokoneelle tai muulle laitteelle (lisätietoja evästeiden käytöstä on evästekäytännössämme). Voit poistaa evästeet tai poistaa ne käytöstä milloin tahansa. Alla on lisätietoja.

Tietojen jakaminen kolmansien osapuolien kanssa

Palveluntarjoajat ja toimittajat

Tarjotaksemme tiettyjä palveluita meidän on mahdollisesti jaettava henkilötietoja joidenkin palvelukumppaneidemme kanssa. Niitä ovat muun muassa IT-ympäristöjen, toimituspalveluiden ja markkinointipalveluiden tarjoajat.

SparIkkunat sallii palveluntarjoajiensa käsitellä henkilötietoja ainoastaan vahvistettuaan, että niiden käytössä on soveltuvia tietosuoja- ja turvallisuusmenetelmiä. Asetamme myös sopimusvelvoitteita palveluntarjoajille koskien tietosuojaa ja turvallisuutta. Toisin sanoen palveluntarjoajat voivat käyttää henkilötietoja ainoastaan palveluiden tarjoamiseen SparIkkunoille ja sinulle, ei mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Muut kolmannet osapuolet

Palveluntarjoajien lisäksi SparIkkunat ei luovuta henkilötietoja millekään muulle kolmannelle osapuolelle lukuun ottamatta alla mainittuja tilanteita. Emme ikinä myy tai vuokraa asiakastietoja muille organisaatioille markkinointitarkoituksiin.

Voimme jakaa henkilötietoja seuraavien tahojen kanssa / seuraaviin tarkoituksiin:

- luottotietorekisterit, mikäli tarpeen luottokorttimaksujen suorittamiseksi

- viranomaiselimille, sääntelyviranomaisille, lain täytäntöönpanoelimille, tuomioistuimille ja vakuuttajille, jos meidät on velvoitettu tekemään niin

- lakimääräisten velvollisuuksiemme täyttämiseksi

- laillisten oikeuksiemme käyttämiseksi (esimerkiksi oikeudessa)

- rikosten ehkäisyyn, havaitsemiseen ja tutkimiseen sekä rikollisten saattamiseen oikeuden eteen; ja

- työntekijöidemme ja asiakkaidemme suojaamiseksi

Kansainväliset siirrot

Jotta SparIkkunat voi tarjota sinulle tuotteita ja palveluita, henkilötietojesi jakaminen Euroopan talousalueen (ETA) ulkopuolelle on joskus tarpeen. Tämä tapahtuu tyypillisesti silloin, kun palveluntarjoajat sijaitsevat ETA-alueen ulkopuolella tai sinä itse asut ETA-alueen ulkopuolella. Näitä siirtoja koskevat tietosuojalakien mukaiset erikoissäännöt.

Jos siirrämme henkilötietojasi ETA-alueen ulkopuolelle, varmistamme, että siirto tapahtuu tietosuojalakien mukaisesti ja että kaikki henkilötiedot suojataan. Vakiokäytäntömme on käyttää EU-komission siirtoja varten hyväksymiä tietosuojaa koskevia vakiolausekkeita.  

Miten kauan me säilytämme tietojasi?

Emme säilytä tietojasi pidempään kuin tarpeen tässä käytännössä mainittujen käyttötarkoitusten täyttämiseksi. Erityyppisillä tiedoilla on eri säilytysajat, mutta pisin normaalihenkilötietojen säilytysaika on 10 vuotta.

Tarkastukset

SparIkkunat on sitoutunut pitämään asiakkaidensa henkilötiedot turvassa.  

Turvatoimenpiteitämme ovat muun muassa seuraavat:

- tietojen salaus

- säännölliset kyberturvallisuustarkastukset koskien kaikkia palveluntarjoajia, jotka saattavat käsitellä henkilötietoja

- säännölliset skenaariosuunnittelut ja kriisinhallintaharjoitukset, joiden avulla me voimme varmistaa, että olemme aina valmistautuneet kyberhyökkäyksiin ja tietosuojaongelmiin

- järjestelmien päivittäinen penetraatiotestaus

- turvallisuuskontrollit, jotka suojaavat SparIkkunoiden koko IT-infrastruktuuria ulkoisilta hyökkäyksiltä ja valtuuttamattomalta käytöstä

- sisäiset käytännöt, jotka määrittävät tapamme huolehtia tietosuojasta ja kouluttaa työntekijöitä

Oikeutesi

Sinulla on seuraavat oikeudet:

- oikeus pyytää kopiota hallussamme olevista henkilötiedoistasi (oikeus saada pääsy tietoihin)

- oikeus (tietyissä tilanteissa) pyytää hallussamme olevien henkilötietojesi poistoa; mikäli meillä ei ole enää mitään oikeudellista syytä säilyttää niitä (oikeus poistaa tiedot tai tulla unohdetuksi);

- oikeus pyytää meitä päivittämään tai korjaamaan mitkä tahansa vanhentuneet tai virheelliset hallussamme olevat henkilötiedot (oikeus oikaista tietoja)

- oikeus kieltäytyä mistä tahansa markkinointiviestinnästä ja vastustaa henkilötietojen käyttöä/hallussapitoa, jos meillä ei ole mitään laillista syytä tehdä niin (oikeus vastustaa tietojen käsittelyä)

- oikeus (tietyissä tilanteissa) pyytää meiltä tietojen käsittelyn rajoittamista, tarkoittaen sitä, että meidän on säilytettävä tietoja sinua varten mutta emme saa muuten käyttää niitä (oikeus rajoittaa tietojen käsittelyä)

- oikeus (tietyissä tilanteissa) pyytää meitä antamaan hallussamme olevat henkilötiedot strukturoidussa koneluettavassa muodossa ja/tai tarjoamaan kopion tiedoista kyseisessä muodossa toiselle organisaatiolle (oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen)

Jos haluat käyttää jotakin yllä mainituista oikeuksistasi, ota meihin yhteyttä alla olevien yhteystietojen kautta.

Yleistä

SparIkkunat kerää ja käyttää asiakkaiden henkilötietoja, sillä se on tarpeen:

- oikeutettujen etujemme toteuttamiseksi (alla mainitun mukaisesti)

- velvollisuuksiemme täyttämiseksi ja oikeuksiemme toteuttamiseksi koskien sopimustamme myydä tuotteita asiakkaalle

- lakimääräisten velvollisuuksiemme täyttämiseksi

Yleisesti ottaen pidämme suostumusta henkilötietojen käsittelyn oikeusperustana ainoastaan koskien suoramarkkinointiviestien lähettämistä asiakkaille sähköpostitse tai tekstiviestitse.

Asiakkailla on oikeus peruuttaa suostumuksensa milloin tahansa. Mikäli suostumus on ainoa käsittelyn oikeusperusta, lopetamme tietojen käsittelyn, kun suostumus peruutetaan.

Oikeutetut etumme

Normaali oikeusperusta asiakastietojen käsittelyyn on se, että se on tarpeen SparIkkunoiden oikeutettujen etujen toteuttamiseksi, sisältäen seuraavat:

- tuotteiden ja palveluiden myyminen ja toimittaminen asiakkaille

- asiakkaiden, työntekijöiden ja muiden henkilöiden suojaaminen sekä turvallisuuden, terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitäminen

- tuotteidemme ja palveluidemme markkinointi ja mainonta

- merkityksellisten ja räätälöityjen markkinointiviestien lähettäminen (sisältäen Sparks-kanta-asiakasohjelman hallinnoinnin)

- asiakkaidemme käyttäytymisen, toimien, halujen ja tarpeiden ymmärtäminen

- olemassa olevien tuotteiden ja palveluiden parantaminen sekä uusien tuotteiden ja palveluiden kehittäminen

- lakimääräisten ja sääntelyvelvollisuuksien täyttäminen

- rikosten, petosten ja antisosiaalisen toiminnan ehkäisy, tutkiminen ja havaitseminen sekä rikostentekijöiden tuominen oikeuden eteen, sisältäen yhteistyön lain täytäntöönpanoelinten kanssa

- asiakkaiden yhteydenottojen, kyselyiden, valitusten ja riitojen käsittely

- asiakkaiden vakuutusvaatimusten hallitseminen

- SparIkkunoiden, sen työntekijöiden ja asiakkaiden suojaaminen toteuttamalla soveltuvia laillisia toimenpiteitä kolmansia osapuolia vastaan, jotka ovat tehneet rikollisia toimia tai rikkovat lakimääräisiä velvollisuuksiaan SparIkkunoita kohtaan;

- minkä tahansa SparIkkunoita vastaan nostetun oikeusvaateen tai sääntely- ja täytäntöönpanotoimen käsittely

- velvollisuuksiemme täyttäminen asiakkaita, työntekijöitä, osakkaita ja muita sidosryhmiä kohtaan

SparIkkunoiden sivustolla käytetään erilaisia evästeitä sivuston normaalin toiminnan mahdollistamiseksi, sivujen käytön analysointiin ja käytettävyyden kehittämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Käyttäessäsi sivustoa hyväksyt samalla evästeiden käytön.

Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka tallennetaan sivustolla vierailevan käyttäjän tietokoneelle tai mobiililaitteelle. Evästeet eivät sisällä henkilötietoja, emme voi tunnistaa sinua niiden avulla eivätkä ne vahingoita laitettasi tai tiedostojasi. 

Esimerkiksi Google Analyticsin evästeiden avulla saamme tietoa mm. sivujen kävijämääristä sekä suosituimmista sisällöistä. Googlen ja Facebookin evästeiden avulla voimme myös näyttää sinulle mainoksia, jotka saattavat kiinnostaa sinua.  

Kaikkien tai vain kolmansien osapuolten evästeiden käytön voi estää oman verkkoselaimen asetuksista. Evästeiden käytön estäminen saattaa estää joidenkin sivuston toimintojen käyttämisen.

Lisätietoja evästeistä saat mm. seuraavista osoitteista: