Puhelinpalvelumme on suljettu viikoilla 24–26. Vastaamme sähköposteihin ja otamme tilauksia vastaan normaaliin tapaan verkkokaupassamme.
Jatkoimme Kevätmyynti:7% alennus käyttäen alennuskoodia
We are experiencing issues with our payment provider. If you are unable to pay, please try again later or contact our sales support.
Jättimäinen synttärimyynti jatkuu>7% alennus käyttäen alennuskoodia
/Tilaa 22.7. mennessä
 

Parvekepariovet - terassiovet

SparIkkunat valmistavat ovet myös parvekkeille, terasseille ja muille vastaaville sisäänkäynneille. Mallisto on suunniteltu siten, että mitat, värit ja muodot ovat hyvin yhteensopivia toimittamiemme ikkunoiden kanssa.

Saat haluamasi tuotteen hinnan selville nopeasti, kun valitset aluksi mallin, koon ja tämän jälkeen haluamasi yksityiskohdat, kuten oven profiilin, materiaalin sekä lasin. Valitse ovelle materiaaliksi esimerkiksi laadukas pohjoismainen mänty ja lasiaukkoon ääntä tehokkaasti eristävä äänieristyslasi.

  Parvekepariovet - terassiovet

 1. Parvekeovi,

  Parvekeovi, 2 ruutua

  alkaen 996 €
  Choose
 2. Parvekeovi,

  Parvekeovi, 4 ruutua

  alkaen 1 100 €
  Choose
 3. Parvekeovi,

  Parvekeovi, 6 ruutua

  alkaen 1 118 €
  Choose
 4. Parvekeovi,

  Parvekeovi, 8 ruutua

  alkaen 1 152 €
  Choose
 5. Parvekeovi,

  Parvekeovi, 8 ruutua (2x2)

  Choose
 6. Parvekeovi,

  Parvekeovi, 10 ruutua

  alkaen 1 186 €
  Choose
 7. Parvekeovi,

  Parvekeovi, 12 ruutua

  alkaen 1 230 €
  Choose
 8. Parvekeovi,

  Parvekeovi, 16 ruutua

  alkaen 1 286 €
  Choose
 9. Parvekeovi,

  Parvekeovi, 20 ruutua

  alkaen 1 342 €
  Choose
 10. Parvekeovi,

  Parvekeovi, 24 ruutua

  Choose
 11. Parvekeovi,

  Parvekeovi, 2 paneelia 2 ruutua

  Choose
 12. Parvekeovi,

  Parvekeovi, 2 paneelia 12 ruutua

  Choose
 13. Parvekeovi

  Parvekeovi 2 matalat paneelit 8 ruutua

  Choose
 14. Parvekeovi

  Parvekeovi 2 matalat paneelit 12 ruutua

  Choose
 15. Parvekeovi

  Parvekeovi 2 matalat paneelit 2 ruutua

  Choose
 16. Parvekeovi,

  Parvekeovi, 2 matalat paneelit 16 ruutua

  Choose
 17. Parvekeovi,

  Parvekeovi, 2 matalat paneelit 20 ruutua

  Choose
 18. Parvekeovi ja aukeava levike,

  Parvekeovi ja aukeava levike, 2 ruutua

  Choose
 19. Parvekeovi ja aukeava levike,

  Parvekeovi ja aukeava levike, 6 ruutua

  Choose
 20. Parvekeovi ja aukeava levike,

  Parvekeovi ja aukeava levike, 8 ruutua

  Choose
 21. Parvekeovi ja aukeava levike,

  Parvekeovi ja aukeava levike, 10 ruutua

  Choose
 22. Parvekeovi ja aukeava levike,

  Parvekeovi ja aukeava levike, 12 ruutua

  Choose
 23. Parvekeovi ja aukeava levike,

  Parvekeovi ja aukeava levike, 15 ruutua

  Choose
 24. Terassiovi

  Terassiovi 2 paneelia 2 ruutua

  Choose
 25. Terassiovi

  Terassiovi 2 paneelia 9 ruutua

  Choose
 26. Parvekeovi ja aukeava levike,

  Parvekeovi ja aukeava levike, 2 paneelia 12 ruutua

  Choose

Terassiovet

Jos puutarha ja terassi ovat hyvässä kunnossa, kulku niihin on miellyttävää valita suoraan sisätiloista. Mikäli asunnossa ei vielä ole terassiovea on sellaisen asentamista hyvä harkita. Kun valitset terassiovea, varmista, että se sopii tyylillisesti talosi julkisivuun. Lisäksi on tärkeää, että oven koko ja muoto sopivat yhteen talon muiden ovien ja ikkunoiden kanssa. 

Terassiovi on erinomainen valinta kotiisi, jos haluat parantaa esimerkiksi olohuoneen ja terassin välistä yhteyttä. Terassioven voi asentaa myös jälkikäteen, mikäli oviaukkoa ei ole rakennusvaiheessa tehty. Tällä sivulla kerromme lisää terassin ja parvekkeen oviin liittyvistä mahdollisuuksista, sekä löydät vastaukset yleisimpiin kysymyksiin ja apua oikean oven valitsemiseen. Kauniilla terassiovilla on nimittäin monia mahdollisuuksia. Jos haluat saada nopeasti yleiskatsauksen uuden terassin tai parvekkeen oven mahdollisuuksista, löydät kaiken tarvittavan SparIkkunoilta.

Sopisiko liukuovi?

Jos haluat leveän oviaukon, joka johtaa talosta terassille ja puutarhaan, on useimmiten hyvä valinta liukuovi tai terassipariovi. Molemmilla vaihtoehdoilla on omat etunsa, joihin kannattaa perehtyä ennen oven valintaa. Liukuoven suurin etu on, ettei se paiskaudu kiinni, mikäli talossa on läpiveto. 

Tämän lisäksi liukuoven etuna on, ettei se vie lattiatilaa tai ylipäätään muutenkaan tilaa, kun ovea avataan. Parioven merkittävä etu on rustiikkinen ja perinteiseen tyyliin sopiva ulkonäkö. Etenkin vanhempaa tyyliä henkiviin rakennuksiin pariovi on erinomainen ratkaisu, sillä se ilmentää perinteistä tyyliä. Terassioven ulkonäkö ja ominaisuudet on syytä valita yhtä huolella kuin pääoven. sillä terassiovi vaikuttaa yhtä lailla rakennuksen julkisivuun, kuin pääovikin.

Huolehdi parveke- ja terassiovistasi

Terassioville on hyvä tehdä ajoittain tietynlaisia huoltotoimenpiteitä, jotka on tärkeää huomioida. Mikäli ovea ei huolleta, sen käyttöikä voi lyhentyä huomattavasti eli terassi- ja parvekeovesi kestävät huomattavasti pidempään, jos niistä pidetään hyvää huolta. Puutarhaovessa käytetyt materiaalit ratkaisevat, mitä huoltotoimia tarvitaan. Esimerkiksi alumiinipinnoitetun-terassioven huoltotarve on huomattavasti vähäisempi, kuin puisen terassioven. Parvekeovia valitsessasi kannattaakin miettiä mikä materiaali sopii parhaiten kotiisi ja käyttötarpeisiisi. SparIkkunoiden tuotevalikoimassa voit valita kahden vaihtoehdon väliltä, kun suunnittelet parveke- tai terassioven hankkimista. Materiaalivaihtoehdot ovat:

 • Mänty: Hitaasti kasvanut pohjoismainen mänty on erinomainen valinta oviin niin parvekkeelle, puutarhaan ja terassillekin. SparIkkunoiden käyttämä mänty on materiaalina tiivistä sen hitaan kasvuvauhdin takia, taaten puulle erinomaisen laadun sekä kestävyyden ovien ja ikkunoiden valmistusta varten.
 • Alumiinipinnoitettu mänty: Puu-alumiini yhdistelmä on erinomainen vaihtoehto, kun ovelle halutaan modernimpaa ilmettä. Puu–alumiini-ovissa ja -ikkunoissa yhdistyvät puun klassinen tyyli, sekä alumiinin lähes huoltovapaa rakenne, joka ei tarvitse korjausmaalausta. Tämä vaihtoehto sopii erityisesti, kun ovet altistuvat suoralle auringonvalolle sekä sateelle ja tuulelle eli kaiken kaikkiaan vaihteleville sääolosuhteille.

Onko terassin ovi altis likaantumiselle ja vahingoittumiselle?

Useimmiten valkoisesta terassiovesta on mahdollista havaita lika ja vahingoittuminen parhaiten. Valkoiset ovet sopivat parhaiten useimpiin koteihin, mutta valkoisessa pinnassa on myös huomattavasti helpompi havaita esimerkiksi kulumisjäljet ja lika. Terassi- ja parvekeovien huollon tarve riippuu värin lisäksi myös oven sijainnista. Esimerkiksi pohjoiseen suuntautuva puutarhaovi altistuu eniten säästä koituvalle rasitukselle, sillä talon pohjoispuolelle kohdistuu usein eniten kylmyyttä ja kosteutta. 

Eteläpuolelle sijoitettavat puutarha-, terassi- ja parvekeovet tarvitsevat huomattavasti enemmän huoltoa, kuin talon pohjoispuolella sijaitsevat ovet. Etelään suuntautuneiden puutarhaovien suurin huollon syy on suoralle auringonpaisteelle altistuminen. Puupinta voi kuivua ja halkeilla, joka aiheuttaa veden tunkeutumista oven rakenteeseen ja sitä kautta kosteusvaurioita. Riskin vahingoittumiselle voi minimoida esimerkiksi ovea suojaavalla katoksella eli "lipalla" ja puupinnan säännöllisellä käsittelyllä.. Tämä pidentää terassioven käyttöikää ja pitää oven kauniina pidempään.

 

 

Näin tarkistat puutarhaoven

Puutarha, terassi- ja parvekeoven perusteellinen tarkastaminen on edellytys oven kunnossapidolle. Muista tarkistaa ainakin seuraavat asiat säännöllisesti:

 1. Tärkeintä on tarkistaa puun kunto. On syytä tutkia, onko puutarhan oven puu pehmentynyt. Puun tulee mieluiten olla kovaa, sillä se merkitsee, että se ei ole imenyt itseensä kosteutta. 
 2. Ota huomioon myös muut merkit puutarhaovessa, jotka viittaavat siihen, että oven puu on imenyt itseensä kosteutta. Näihin kuuluvat esimerkiksi se, onko ovessa laikkuja, värjäytymiä tai halkeamia. 
 3. On tärkeää tarkistaa myös oven toimivuus. Esimerkiksi liukuoven avautuminen ja sulkeutuminen oikein on tärkeää. Oven oikea kätisyys on myös tärkeää tarkistaa. Mikäli kyseessä on avautuva puutarhan ovi, mieti kummalla puolella saranoiden tulee olla sekä mihin suuntaa ovi avautuu. 

Lisäksi on tärkeää varmistaa, ettei oven kautta tule vedontunnetta. Laadukas puu sekä lasitus takaavat, ettei ovi päästä läpi kylmyyttä eikä anna lämmön karata sisältä ulos.

Näin reagoit mahdollisiin ongelmiin

Mikäli terassiovessa havaitaan vaurioita tai kulumista, ne ovat ehdottomasti korjattava. Terassi-, parveke- tai puutarhaoven vauriot voivat helposti edetä ja muuttua vakavammiksi, jos niihin ei reagoida ajoissa. Pahimmassa tapauksessa vaurio voi edetä niin pahaksi, että koko ovi on vaihdettava. Mikäli ongelma ei ole edennyt pahaksi, riittää uusi pintakäsittely puunsuojalla korjaamiseen. 

Mikäli et ole varma parhaimmista puun huoltotuotteista, kysy neuvoa ammattilaiselta. Hyvien neuvojen saaminen voi usein olla hyödyllistä, mikä voi auttaa saamaan optimaalisen suojan tulevaisuudessa. Mikäli sinulla on kysyttävää parvekkeelle, puutarhaan tai terassille tulevista ovista, älä epäröi ottaa meihin yhteyttä ja kysyä.

Osta terassi-, puutarha- tai parvekeovi verkosta

Jos ostat ikkunoita ja ovia verkosta, säästö voi olla todella suuri. Uusien terassiovien ei tarvitse maksaa omaisuutta, ja luotettava ikkunoita sekä ovia myyvä verkkokauppa tarjoaa paljon valinnanvaraa. Sinun tarvitsee vain päättää materiaali uudelle ovellesi. Lisäksi voit valita terassioveksi yksinkertaisen tai parioven. Halutessasi voit hankkia terassille tai parvekkeelle kätevän liukuoven.

Mikäli valitset hyvän laadun, saat terassioven, joka voi ikääntyä monta vuotta. Lisäksi ovella on vuosien takuu. Voit myös saada paljon säästöä, jos ostat lisäksi uudet ikkunat. Edullisten ikkunoiden ja terassiovien ostamisen etu yhdessä on se, että ne on helpompi löytää samasta paikasta. Löydät nämä tuotteet verkkokaupastamme, kuten tavallisen terassioven, terassiparioven, levikkeen ja tietysti laadukkaat ikkunat kotiisi.