10 vuoden takuu

Verkkokauppa vuodesta 2006 lähtien

Euroopan suurin ikkunoiden toimittaja

Yli 200 000 tyytyväistä asiakasta

Indsæt TP her

Parvekepariovet - terassiovet

Parvekeovet ja terassiovet

SparIkkunat valmistaa ovet myös parvekkeille, terasseille ja muille vastaaville sisäänkäynneille. Mallisto on suunniteltu siten, että mitat, värit ja muodot käyvät hyvin yhteen toimittamiemme ikkunoiden kanssa.

Saat haluamasi tuotteen hinnan selville nopeasti, kun valitset aluksi mallin, koon ja tämän jälkeen yksityiskohdat, kuten oven profiilin, materiaalin sekä lasin. Valitse ovelle esimerkiksi laadukas pohjoismainen mänty tai ääntä tehokkaasti eristävä erikoislasi.

Terassiovet

Jos puutarha ja terassi ovat hyvässä kunnossa, niitä on miellyttävä käyttää suoraan talosta. Siksi on paikallaan asentaa terassiovi, jos asunnossa ei vielä ole sellaista. Kun valitset terassin ovea, varmista, että se sopii talon julkisivuun. Lisäksi on tärkeää, että oven koko ja muoto sopivat talon muihin oviin ja ikkunoihin. Jos valitset väärän oven terassille, se voi helposti näyttää paikkaan sopimattomalta ja häiritä ulkonäöltään. 

Terassiovi on erinomainen valinta kotiisi, jos haluat parantaa esimerkiksi olohuoneen ja puutarhan välistä yhteyttä. Huomaa kuitenkin, että sisustusmahdollisuudet muuttuvat, kun puutarhan ovi asennetaan. Oven asennuksen jälkeen tilassa ei voi enää olla huonekaluja, koska seinässä on nyt uusi ovi. Tämä voi aiheuttaa päänvaivaa, jos tila on pieni. Jos talosi on vanha, on todennäköistä, ettei siinä ole erillistä terassiovea. Tämä johtuu siitä, että ennen terassiovia oli vain suuremmissa taloissa. 

Vaikka talossa ei olisi ennestään ovea terassille tai parvekkeelle, tämä ei kuitenkaan tarkoita, että sellaista ei olisi mahdollista asentaa. Sinun tarvitsee vain huomioida muutamia seikkoja, kun haluat asentaa oven terassille. Jatka lukemista, jotta osaat valita oikean terassioven. Tällä sivulla kerromme lisää terassin ja parvekkeen oviin liittyvistä mahdollisuuksista sekä kuinka löydät vastaukset yleisimpiin kysymyksiin ja apua oikean oven valitsemiseen. Kauniilla terassiovilla on nimittäin monia mahdollisuuksia. Jos haluat saada nopeasti yleiskatsauksen uuden terassin tai parvekkeen oven mahdollisuuksista, löydät kaiken tarvittavan SparIkkunoilta.

Liukuovia vai ei?

Jos haluat leveän oviaukon, joka johtaa talosta puutarhaan, on yleensä valittava liukuovi tai terassipariovi. Molemmilla ovilla on omat hyvät ja huonot puolensa, joihin kannattaa perehtyä ennen oikeanlaisen oven valintaa. Liukuoven suurin etu on, ettei se paiskaudu kiinni, jos talossa on läpiveto. Tämä voi olla suuri etu, jos haluat jättää oven auki kesäpäivinä ja päästää lämpöä sisään oviaukosta. 

Tämän lisäksi liukuoven etuna on, ettei se vie lattiatilaa tai muutakaan tilaa, kun ovi on auki. Parioven merkittävä etu on rustiikkinen ja viihtyisä ulkonäkö. Tämä voi olla erityisen tärkeää vanhoissa taloissa, joissa moderni liukuovi saattaa näyttää oudolta talon muiden ikkunoiden rinnalla. Monet unohtavat ajatella talon estetiikkaa uutta ovea valitessaan terassille tai parvekkeelle. Tämä voi puolestaan tuottaa jälkeenpäin mielipahaa, kun terassin tai parvekkeen ovi ei vastaa kodin tyyliä ja ilmettä. Kannattaa siis valita omaan taloon ja käyttötarkoitukseen parhaiten sopiva ovimalli huolella.

Pidä parvekeovi hyvässä kunnossa

Terassiovet edellyttävät tiettyjä huoltotoimenpiteitä, jotka on tärkeää huomioida. Jos et huolla oveasi, sen käyttöikä saattaa lyhentyä huomattavasti. Toisaalta puutarhaovesi kestää huomattavasti pidempään, jos pidät siitä hyvää huolta. Puutarhaoven materiaalit ratkaisevat, mitä huoltotoimia tarvitaan. Jos sinulla on esimerkiksi muovinen terassiovi, huoltotarve on huomattavasti vähäisempi kuin puisen terassioven. Parvekeovia valitessasi kannattaakin miettiä mikä materiaali sopisi omaan kotiisi. SparIkkunoiden tuotevalikoimassa voit valita kahden vaihtoehdon väliltä, kun suunnittelet parveke- tai terassioven hankkimista. Nämä kaksi materiaalivaihtoehtoa ovat:

  • Mänty: Hitaasti kasvanut pohjoismainen mänty on erinomainen valinta oviin parvekkeelle, puutarhaan ja terassille. SparIkkunoiden käyttämä mänty on materiaalina tiivistä sen hitaan kasvuvauhdin takia, taaten puulle erinomaisen laadun sekä kestävyyden ovien ja ikkunoiden valmistusta varten.
  • Alumiinipinnoitettu mänty: Perinteisen puun ja alumiinin yhdistelmä on erinomainen vaihtoehto, kun haluat ovelle modernia ilmettä. Puu–alumiini-ikkunassa yhdistyy puun klassinen tyyli sekä alumiinin lähes huoltovapaa rakenne, joka ei tarvitse korjausmaalausta. Tämä vaihtoehto sopii erityisesti, kun ovet altistuvat suoralle auringonvalolle sekä sateelle ja tuulelle.

Onko terassin ovi altis lialle ja vahingoille?

Jos sinulla on puinen/alumiininen terassiovi, se on aina vahinkoalttiimpi kuin jos olisit valinnut vain yhden muovisen oven. Puinen terassiovi on kuitenkin täysin uniikki ja viehättävä, eikä muovi yleensä yllä samalle tasolle. Siksi useimmat suomalaiset suosivat puisia terassiovia muiden materiaalien sijaan. Ovia on monia erityyppisiä, mutta yleensä valkoinen terassiovi altistuu helpoiten lialle ja vahingoille. Valkoiset puitteet sopivat hyvin useimpiin koteihin, mutta valkoisella puupinnalla on myös huomattavasti helpompi havaita esimerkiksi kulumisjäljet, levää tai likaa. 

Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että vaikka muunlaiset ovet voivat näyttää kauniimmilta, se ei välttämättä ole totta. Puutarhaovien huoltotarve riippuu myös oven sijainnista. Esimerkiksi pohjoiseen suuntautuva puutarhaovi altistuu säästä koituvalle rasitukselle usein, sillä talon pohjoispuolelle kohdistuu useimmiten kylmyyttä ja kosteutta. 

Monet eivät huomaa, että eteläpuolen puutarhaovi tarvitsee huomattavasti enemmän huoltoa kuin talon pohjoispuolella sijaitseva ovi. Etelään päin olevien puutarhaovien suurin huollon syy on suoralle auringonpaisteelle altistuminen. Puu kuivuu ja halkeilee, mikä aiheuttaa veden tunkeutumista ja kosteusvaurioita. Voit minimoida vahinkoriskin, jos ovi on peitetty ja käsittelet puupinnan tarvittaessa. Tämä pidentää terassioven käyttöikää ja pitää oven kauniina pidempään.

Näin tarkistat puutarhaoven

Puutarhaoven perusteellinen tarkastaminen on edellytys oven kunnossapidolle. Muista tarkistaa ainakin seuraavat asiat:

  1. Tärkeintä on tarkistaa puun kunto. On syytä tutkia, onko puutarhan oven puu pehmeää. Puun tulee mieluiten olla kovaa, sillä se merkitsee, että se ei ole imenyt itseensä kosteutta. 
  2. Ota huomioon myös muut merkit puutarhan ovessa, jotka viittaavat siihen, että oven puu on imenyt kosteutta. Näihin kuuluvat esimerkiksi se, onko ovessa laikkuja, värjäytymiä tai halkeamia. 
  3. On tärkeää tarkistaa oven toimivuus. Esimerkiksi liukuoven avautuminen ja sulkeutuminen on tärkeää. Muista myös tarkistaa oven oikea kätisyys. Jos kyseessä on avautuva puutarhan ovi, mieti kummalla puolella saranoiden tulee olla sekä mihin suuntaa ovi avautuu. 

Lisäksi on tärkeää varmistaa, ettei ovesta vedä. Laadukas puu sekä lasitus takaavat, että ovi ei myöskään päästä läpi kylmyyttä eikä anna lämmön karata sisältä ulos.

Näin tulee reagoida ongelmiin

Jos terassiovessa havaitaan vaurioita tai kulumista, ne on ehdottomasti korjattava. Terassin, parvekkeen tai puutarhan oven vauriot voivat helposti kehittyä ja kasvaa vakavammiksi, jos niille ei tehdä mitään ajoissa. Pahimmassa tapauksessa vaurio voi olla niin paha, että koko ovi on vaihdettava. Usein huomaat, että uusi puunsuojakierros riittää aluksi vahinkojen korjaamiseen. Puun hyvät ominaisuudet siirtävät luonnollisesti pois kosteutta, joten sinun tarvitsee vain auttaa puutavaraa alkuun. 

Jos olet epävarma parhaimmista huoltotuotteista, kysy neuvoa ammattilaiselta. Hyvien neuvojen saaminen voi usein olla hyödyllistä, mikä voi auttaa saamaan optimaalisen suojan tulevaisuudessa. Onneksi SparIkkunoiden työntekijät ovat aina valmiina antamaan alan uusinta tietoa. Joten jos sinulla on kysyttävää parvekkeelle, puutarhaan tai terassille tulevista ovista, älä epäröi ottaa meihin yhteyttä ja kysyä.

Osta terassin, puutarhan tai parvekkeen ovi verkosta

Jos ostat ikkunoita ja ovia verkosta, säästö voi olla todella suuri. Uusien terassiovien ei tarvitse maksaa omaisuutta, ja luotettava ikkunoita sekä ovia myyvä verkkokauppa tarjoaa paljon valinnanvaraa. Sinun tarvitsee vain päättää materiaali uudelle ovellesi. Lisäksi voit valita terassioveksi yksinkertaisen tai parioven. Halutessasi voit hankkia terassille tai parvekkeelle kätevän liukuoven.

Mikäli valitset hyvän laadun, saat terassioven, joka voi ikääntyä monta vuotta. Lisäksi ovella on vuosien takuu. Voit myös saada paljon säästöä, jos ostat lisäksi uudet ikkunat. Edullisten ikkunoiden ja terassiovien ostamisen etu yhdessä on se, että ne on helpompi löytää samasta paikasta. Löydät nämä tuotteet verkkokaupastamme, kuten tavallisen terassioven, terassiparioven, levikkeen ja tietysti laadukkaat ikkunat kotiisi.