Puhelinpalvelumme on suljettu viikoilla 24–26. Vastaamme sähköposteihin ja otamme tilauksia vastaan normaaliin tapaan verkkokaupassamme.
Jatkoimme Kevätmyynti:7% alennus käyttäen alennuskoodia
We are experiencing issues with our payment provider. If you are unable to pay, please try again later or contact our sales support.
Jättimäinen synttärimyynti jatkuu>7% alennus käyttäen alennuskoodia
/Tilaa 22.7. mennessä
 

Terassiovet - parvekeovet

SparIkkunat valmistaa ovet myös parvekkeille, terasseille ja muille vastaaville sisäänkäynneille. Mallisto on suunniteltu siten, että mitat, värit ja muodot käyvät hyvin yhteen toimittamiemme ikkunoiden kanssa.

Saat haluamasi tuotteen hinnan selville nopeasti, kun valitset aluksi mallin, koon ja tämän jälkeen yksityiskohdat.

Terassiovet

Jos puutarha ja terassi ovat hyvässä kunnossa, niitä on miellyttävä käyttää suoraan talosta. Siksi on paikallaan asentaa terassiovi, jos asunnossa ei vielä ole sellaista. Kun valitset terassiovea, varmista, että se sopii talon julkisivuun. Lisäksi on tärkeää, että oven koko ja muoto sopivat talon muihin oviin ja ikkunoihin. Jos valitset väärän terassioven, se voi helposti näyttää paikkaan sopimattomalta ja häiritä ulkonäöltään. Terassiovi on erinomainen, jos haluat parantaa esimerkiksi olohuoneen ja puutarhan välistä yhteyttä. Huomaa kuitenkin, että sisustusmahdollisuudet muuttuvat, kun puutarhaovi asennetaan. Esimerkiksi nyt on yhtäkkiä osassa tilasta ei voi enää olla huonekaluja, koska seinässä on nyt ovi. Tämä voi olla ongelmallista, jos tila on pieni. Jos talosi on vanha, on todennäköistä, ettei siinä ole terassiovea. Se johtuu siitä, että ennen terassiovia oli vain suuremmissa taloissa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että asuntoosi ei voisi asentaa terassiovea. On vain huomioitava joitakin seikkoja. Lue tästä, jotta osaat valita oikean terassioven. Tältä sivulta voit lukea lisää terassioviin liittyvistä mahdollisuuksista ja löytää vastaukset yleisimpiin kysymyksiin sekä apua oikean valinnan tekemiseen. Kauniilla terassiovilla on nimittäin monia mahdollisuuksia. Jos haluat saada nopeasti yleiskatsauksen uuden terassiovesi mahdollisuuksista, katso tuotevideo täältä.

Liukuovia vai ei?

Jos haluat leveän oviaukon talosta puutarhaan, on yleensä valittava liukuovi tai terassipariovi. Molemmilla ovilla on omat hyvät ja huonot puolensa, joihin perehtyminen kannattaa ennen tilaamista. Liukuoven suurin etu on, ettei se paiskaudu kiinni, jos talossa on läpiveto. Tämä voi olla etuna silloin, jos talon toiselta puolelta haluaa jättää oven auki kesäpäivinä. Lisäksi liukuoven etuna on, ettei se vie lattiatilaa tai muutenkaan tilaa, kun ovi on auki. Parioven merkittävä etu on rustiikkinen ja viihtyisä ulkonäkö. Tämä voi olla erityisen tärkeää vanhoissa taloissa, joissa moderni liukuovi saattaa näyttää oudolta talon muiden ikkunoiden rinnalla. Monet unohtavat ajatella talon estetiikkaa uusia terassiovia valitessaan, mikä voi tuottaa jälkeenpäin mielipahaa.

TERASSIOVEN HUOLTO

Terassioviin on hyvä tehdä tiettyjä huoltotoimenpiteitä niiden käyttöiän jatkamiseksi. Mikäli et huolla oveasi lainkaan, sen käyttöikä voi lyhentyä huomattavasti. Puutarhaovesi kestää huomattavasti pidempään, jos pidät siitä hyvää huolta. Puutarhaoven materiaalit ratkaisevat, mitä huoltotoimia tarvitaan. Jos sinulla on esimerkiksi materiaaliltaan puu-alumiini terassiovi, huoltotarve on huomattavasti vähäisempi kuin puisen terassioven.

ONKO TERASSIOVET ALTTIITA LIALLE JA VAHINGOILLE?

Useimmat suomalaiset suosivat puu-alumiinisia terassiovia muiden materiaalien sijaan, koska ne ovat helppohoitoisia ja säänkestäviä. Ovia on monia erityyppisiä, mutta yleensä valkoinen terassiovi altistuu helpoiten lialle ja vahingoille. Valkoiset pinnat sopivat hyvin useimpiin koteihin, mutta valkoisella puupinnalla on myös huomattavasti helpompi havaita esimerkiksi kulumisjäljet tai lika. Puutarhaovien huoltotarve riippuu myös oven sijainnista. Esimerkiksi pohjoisen suunnassa oleva puutarhaovi altistuu enemmän kylmyydelle ja kosteudelle. Eteläpuolen puutarhaovi vaatii lähtökohtaisesti huomattavasti enemmän huoltoa, kuin talon pohjoispuolella sijaitseva ovi. Etelään päin olevien puutarhaovien suurin huollon syy on suoralle auringonpaisteelle altistuminen. Auringonpaisteen johdosta puupinta voi kuivua ja halkeilla, mikä voi aiheuttaa veden tunkeutumista ja kosteusvaurioita. Voit minimoida vahinkoriskin, jos ovi on peitetty ja käsittelet puupinnan tarvittaessa. Se pidentää terassioven käyttöikää ja myös pitää sen pinnan kauniina pidempään.

NÄIN TARKISTAT PUUTARHAOVEN

Puutarhaoven perusteellinen tarkastaminen on perustana oven huoltotoimenpiteille. Tärkeintä on tarkistaa puun kunto eli tutkittava, onko puu pehmeää. Puun tulee mieluiten olla kovaa, sillä se merkitsee, ettei se ei ole imenyt itseensä kosteutta. Ota huomioon myös muut merkit, jotka viittaavat siihen, että puu on imenyt kosteutta – esimerkiksi, onko siinä laikkuja, värjäytymiä tai halkeamia. Lisäksi on tärkeää tarkistaa oven toimivuus. Liukuoven avautuminen ja sulkeutuminen on tärkeää. Lisäksi on tärkeää varmistaa, ettei ovesta vedä eli ettei kylmä ilma pääse tunkeutumaan sisätiloihin.

NÄIN TULEE REAGOIDA ONGELMIIN

Jos terassiovessa havaitaan vaurioita tai kulumista, ne on syytä korjata pikimiten. Vauriot voivat helposti kehittyä ja kasvaa vakavammiksi, mikäli niihin ei kiinnitetä heti huomiota. Pahimmassa tapauksessa vaurio voi olla niin paha, että koko ovi on vaihdettava. Usein uusi puunsuojakierros riittää vahinkojen korjaamiseen, jos nämä huomataan heti. Puun hyvät ominaisuudet siirtävät luonnollisesti pois kosteutta, joten sinun tarvitsee vain auttaa prosessi alkuun. Jos olet epävarma parhaimmista huoltotuotteista, kysy neuvoa ammattilaiselta. Hyvien neuvojen saaminen on hyödyllistä ja auttaa varmistamaan optimaalisen suojan ovelle. Jos sinulla on kysyttävää, älä epäröi ottaa yhteyttä meihin.

OSTA TERASSIOVET VERKOSTA

Jos tilaat ikkunat ja ovet verkkokaupasta, voi säästö olla todella suuri. Uusien terassiovien ei tarvitse maksaa omaisuutta, ja verkkokaupassa on paljon valinnanvaraa. Sinun tarvitsee vain päättää materiaali uudelle ovellesi. Lisäksi voit valita terassioveksi yksinkertaisen tai parioven. Halutessasi voit hankkia liukuoven. Laadukas terassiovi kestää useita vuosia ja näille myönnetään lisäksi vuosien takuu. Verkkokaupasta saa tilattua myös ikkunat edulliessti. Edullisten ikkunoiden ja terassiovien tilaamisen etu yhdessä on se, että ne on helppo saada yhdestä paikasta. Löydät kaiken tämän verkkokaupastamme – tavallisen terassioven, terassiparioven, levikkeen jne.