Aikeissa 12 vuoden takuu

Verkkokauppa vuodesta 2006 lähtien

Euroopan suurin ikkunoiden toimittaja

Yli 200 000 tyytyväistä asiakasta

Indsæt TP her

Terassiovet - parvekeovet

Parvekeovet ja terassiovet

SparIkkunat valmistaa ovet myös parvekkeille, terasseille ja muille vastaaville sisäänkäynneille. Mallisto on suunniteltu siten, että mitat, värit ja muodot käyvät hyvin yhteen toimittamiemme ikkunoiden kanssa.

Saat haluamasi tuotteen hinnan selville nopeasti, kun valitset aluksi mallin, koon ja tämän jälkeen yksityiskohdat.

Terassiovet

Jos puutarha ja terassi ovat hyvässä kunnossa, niitä on miellyttävä käyttää suoraan talosta. Siksi on paikallaan asentaa terassiovi, jos asunnossa ei vielä ole sellaista. Kun valitset terassiovea, varmista, että se sopii talon julkisivuun. Lisäksi on tärkeää, että oven koko ja muoto sopivat talon muihin oviin ja ikkunoihin. Jos valitset väärän terassioven, se voi helposti näyttää paikkaan sopimattomalta ja häiritä ulkonäöltään. Terassiovi on erinomainen, jos haluat parantaa esimerkiksi olohuoneen ja puutarhan välistä yhteyttä. Huomaa kuitenkin, että sisustusmahdollisuudet muuttuvat, kun puutarhaovi asennetaan. Esimerkiksi nyt on yhtäkkiä osassa tilasta ei voi enää olla huonekaluja, koska seinässä on nyt ovi. Tämä voi olla ongelmallista, jos tila on pieni. Jos talosi on vanha, on todennäköistä, ettei siinä ole terassiovea. Se johtuu siitä, että ennen terassiovia oli vain suuremmissa taloissa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että asuntoosi ei voisi asentaa terassiovea. On vain huomioitava joitakin seikkoja. Lue tästä, jotta osaat valita oikean terassioven. Tältä sivulta voit lukea lisää terassioviin liittyvistä mahdollisuuksista ja löytää vastaukset yleisimpiin kysymyksiin sekä apua oikean valinnan tekemiseen. Kauniilla terassiovilla on nimittäin monia mahdollisuuksia. Jos haluat saada nopeasti yleiskatsauksen uuden terassiovesi mahdollisuuksista, katso tuotevideo täältä.

Liukuovia vai ei?

Jos haluat leveän oviaukon talosta puutarhaan, on yleensä valittava liukuovi tai terassipariovi. Molemmilla ovilla on omat hyvät ja huonot puolensa, joiden ymmärtäminen kannattaa ennen valintaa. Liukuoven suurin etu on, ettei se paiskaudu kiinni, jos talossa on läpiveto. Tämä voi olla suuri etu, jos haluat jättää oven auki kesäpäivinä. Lisäksi liukuoven etuna on, ettei se vie lattiatilaa tai muutakaan tilaa, kun ovi on auki. Parioven merkittävä etu on rustiikkinen ja viihtyisä ulkonäkö. Tämä voi olla erityisen tärkeää vanhoissa taloissa, joissa moderni liukuovi saattaa näyttää oudolta talon muiden ikkunoiden rinnalla. Monet unohtavat ajatella talon estetiikkaa uusia terassiovia valitessaan, mikä voi tuottaa jälkeenpäin mielipahaa.

TERASSIOVEN HUOLTO

Terassiovet edellyttävät tiettyjä huoltotoimenpiteitä, jotka on tärkeää huomioida. Jos et huolla oveasi, sen käyttöikä saattaa lyhentyä huomattavasti. Toisaalta puutarhaovesi kestää huomattavasti pidempään, jos pidät siitä hyvää huolta. Puutarhaoven materiaalit ratkaisevat, mitä huoltotoimia tarvitaan. Jos sinulla on esimerkiksi muovinen terassiovi, huoltotarve on huomattavasti vähäisempi kuin puisen terassioven.

ONKO TERASSIOVESI ALTIS LIALLE JA VAHINGOILLE?

Jos sinulla on puinen/alumiininen terassiovi, se on aina vahinkoalttiimpi kuin jos olisit valinnut vain yhden muovisen oven. Puinen terassiovi on kuitenkin täysin uniikki ja viehättävä, eikä muovi yleensä yllä samalle tasolle. Siksi useimmat suomalaiset suosivat puisia terassiovia muiden materiaalien sijaan. Ovia on monia erityyppisiä, mutta yleensä valkoinen terassiovi altistuu helpoiten lialle ja vahingoille. Valkoiset puitteet sopivat hyvin useimpiin koteihin, mutta valkoisella puupinnalla on myös huomattavasti helpompi havaita esimerkiksi kulumisjäljet, levää tai likaa. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että vaikka muunlaiset ovet voivat näyttää kauniimmilta, se ei välttämättä ole totta. Puutarhaovien huoltotarve riippuu myös oven sijainnista. Esimerkiksi pohjoiseen suuntautuva puutarhaovi altistuu usein, koska talon pohjoispuolelle kohdistuu useimmiten kylmyyttä ja kosteutta. Monet eivät huomaa, että eteläpuolen puutarhaovi tarvitsee huomattavasti enemmän huoltoa kuin talon pohjoispuolella sijaitseva ovi. Etelään päin olevien puutarhaovien suurin huollon syy on suoralle auringonpaisteelle altistuminen. Puu kuivuu ja halkeilee, mikä aiheuttaa veden tunkeutumista ja kosteusvaurioita. Voit minimoida vahinkoriskin, jos ovi on peitetty ja käsittelet puupinnan tarvittaessa. Se pidentää terassioven käyttöikää ja myös pitää sen kauniina pidempään.

NÄIN TARKISTAT PUUTARHAOVEN

Puutarhaoven perusteellinen tarkastaminen on edellytys oven kunnossapidolle. Jotkin asiat on tarkastettava. Tärkeintä on tarkistaa puun kunto. Silloin on syytä tutkia, onko puu pehmeää. Puun tulee mieluiten olla kovaa, sillä se merkitsee, että se ei ole imenyt itseensä kosteutta. Ota huomioon myös muut merkit, jotka viittaavat siihen, että puu on imenyt kosteutta – esimerkiksi, onko siinä laikkuja, värjäytymiä tai halkeamia. Lisäksi on tärkeää tarkistaa oven toimivuus. Liukuoven avautuminen ja sulkeutuminen on tärkeää. Lisäksi on tärkeää varmistaa, ettei ovesta vedä.

NÄIN TULEE REAGOIDA ONGELMIIN

Jos terassiovessa havaitaan vaurioita tai kulumista, ne on ehdottomasti korjattava. Vauriot voivat helposti kehittyä ja kasvaa vakavammiksi. Pahimmassa tapauksessa vaurio voi olla niin paha, että koko ovi on vaihdettava. Usein huomaat, että uusi puunsuojakierros riittää aluksi vahinkojen korjaamiseen. Puun hyvät ominaisuudet siirtävät luonnollisesti pois kosteutta, joten sinun tarvitsee vain auttaa puutavaraa alkuun. Jos olet epävarma parhaimmista huoltotuotteista, kysy neuvoa ammattilaiselta. Hyvien neuvojen saaminen voi usein olla hyödyllistä, mikä voi auttaa saamaan optimaalisen suojan tulevaisuudessa. SparIkkunoiden työntekijät ovat valmiina antamaan alan uusinta tietoa, joten jos sinulla on kysyttävää, älä epäröi ottaa yhteyttä meihin.

OSTA TERASSIOVET VERKOSTA

Jos ostat ikkunoita ja ovia verkosta, säästö voi olla todella suuri. Uusien terassiovien ei tarvitse maksaa omaisuutta, ja verkossa on paljon valinnanvaraa. Sinun tarvitsee vain päättää materiaali uudelle ovellesi. Lisäksi voit valita terassioveksi yksinkertaisen tai parioven. Halutessasi voit hankkia liukuoven. Jos valitset hyvän laadun, saat terassioven, joka voi ikääntyä monta vuotta. Lisäksi sillä on vuosien takuu. Joissain tapauksissa voi tulla paljon säästöä, jos ostat myös uudet ikkunat. Edullisten ikkunoiden ja terassiovien ostamisen etu yhdessä on se, että ne on helpompi löytää. Löydät kaiken tämän verkkokaupastamme – tavallisen terassioven, terassiparioven, levikkeen jne.