Puhelinpalvelumme on suljettu viikoilla 24–26. Vastaamme sähköposteihin ja otamme tilauksia vastaan normaaliin tapaan verkkokaupassamme.
Jatkoimme Kevätmyynti:llmaiset toimituskulut yli 999 € tilauksille
We are experiencing issues with our payment provider. If you are unable to pay, please try again later or contact our sales support.
llmaiset toimituskulut yli 999 € tilauksille
/Tilaa 5.6. mennessä
 

Vastuullisesti tuotetut energiatehokkaat ikkunat ja ovet

Tuotantoamme parannetaan ja mukautetaan jatkuvasti, jotta ikkunat ja ovet voidaan valmistaa mahdollisimman vähän ilmastoa ja ympäristöä kuormittaen. Tarkastelemme jatkuvasti prosessejamme, koneitamme ja tapojamme toimia. Tutustu tuotantoa ja vastuullisuutta koskeviin ajatuksiimme ja toimintatapoihimme.

Korkea laatu ja pitkä käyttöikä

Lajittelu ja kierrätys

Uusiutuva energia

Turvallisesti
paikasta toiseen

Huolto, korjaus ja kierrätys

Korkea laatu - tehty kestämään

Pyrimme tekemään valintoja, jotka vaikuttavat luontoon mahdollisimman vähän laadusta tinkimättä. Puutavaramme on peräisin vastuullisesta metsätaloudesta, ja muotoilumme ja laatumme ovat pitkäikäisiä.

Täytämme kaikki energia-, eristys- ja u-arvovaatimukset. Hyvät energiatehokkaat ikkunat ja ovet auttavat myös pienentämään energiakustannuksiasi kodin lämmityksessä. 

Käyttämämme puu on pintakäsitelty lahoa ja sieniä vastaan, ja oikealla huollolla ikkunamme ja ovemme voivat kestää useita vuosia. Emme epäröi antaa jopa 12 vuoden takuuta koko tuotteelle. 

Lajittelu ja kierrätys

Kun valmistamme uusia ikkunoita ja ovia, pyrimme minimoimaan hukan määrän mahdollisimman pieneksi. Näin varmistamme resurssien tehokkaan käytön ja pidämme samalla kustannukset alhaisina ja laadun korkeana. 

Tuotantoprosessimme on suunniteltu siten, että hukka on mahdollisimman vähäistä, olipa kyseessä sitten ylijäämäpuu, ylijäämämaali tai alumiini.

Kaikki syntynyt hukka lajitellaan ja kierrätetään, käytetään lämmitykseen, myydään kierrätykseen tai toimitetaan kierrätyskeskuksiin. Kierrätämme lasin, alumiinin ja puun, ja jopa ylijäämämaalimme puhdistetaan ja käytetään uudelleen.

Käytämme vain vesipohjaista maalia, ja optimoitujen prosessien ansiosta maalausjätettä voidaan vähentää 18 litrasta ylijäämämaalia vain ½ litraan.

Vihreä energia

Kaikki tehtaissamme käytetty sähkö tuotetaan uusiutuvalla energialla. Myös lämpö on vihreää, ja se tuotetaan muun muassa hukkana syntyneestä sahanpurusta ja hakkeesta.

Olemme myös vähentäneet ja automatisoineet sähkönkulutustamme. Kaikki lamput ovat LED-valaisimia. Valon käyttöä on minimoitu päivisin ja se kytkeytyy automaattisesti päälle tarpeen mukaan. Valot sammutetaan kokonaan, kun tuotanto keskeytetään.

Ikkunoiden ja ovien valmistuksessa käytämme vähäpäästöistä alumiinia HYDRO REDUXA, joka valmistetaan vihreällä energialla ja jonka CO2-päästöt ovat siten pienemmät.

Pelkästään käyttämällä vähäpäästöistä alumiinia olemme pystyneet vähentämään alumiinin hiilidioksidipäästöjä 53 prosenttia.

Turvallisesti paikasta A paikkaan B

Jotta ikkunat ja ovet voidaan kuljettaa turvallisesti tehtailtamme suoraan kotiisi, ne on pakattava turvallisesti, jotta ne eivät vaurioidu kuljetuksen aikana.
 
Tässäkään asiassa emme tee mitään huolimattomasti. Kuormalavat, joihin elementit kiinnitetään, on valmistettu ylijäämäpuusta, ja siksi ne ovat hieman rumia katsella - mutta ajavat asiansa.

Ikkunat ja ovet kääritään muoviin robotin avulla. Robotti vähentää muovin käyttöä, koska se käärii muovin tiiviisti ja käyttää sitä vain tarpeellisen määrän. Pyrimme varmistamaan, että kaikki kuorma-automme ovat mahdollisimman täynnä ikkunoita ja ovia, ennen kuin ne lähtevät tehtailtamme. Näin minimoimme kuljetukset tehtaillemme ja tehtailtamme.

Kuorma-autot pakataan mahdollisimman optimaalisesti ja tarkoituksenmukaisesti, jotta kuljetusreitit ovat mahdollisimma suorat ja vaativat matkan varrella mahdollisimman vähän uudelleen pakkaamista. Tämä auttaa vähentämään polttoaineen kulutusta ja minimoimaan kuljetusvaurioita.

Huolto, korjaus ja kierrätys

Ikkunamme ja ovemme ovat korkealaatuisia ja pitkäikäisiä. Suosittelemme, että tarkastat ne säännöllisesti. Jatkuvalla huollolla voit pidentää niiden käyttöikää huomattavasti. Lue huoltovinkkimme täältä. 

Onko sinulla ikkuna tai ovi, joka ei enää toimi? Suosittelemme viemään vanhan ikkunan kierrätyskeskukseen, jotta sitä voidaan joko käyttää uudelleen toisessa yhteydessä tai sen osat voidaan kierrättää.

Voit ehkä jopa itse käyttää vanhaa ikkunaasi uudessa yhteydessä - esimerkiksi kasvihuoneessa tai väliseinässä.

Kestävän kehityksen palkinto

SparIkkunat on saanut vuoden 2023 kestävän kehityksen palkinnon tunnustuksena kovasta työstä, jota teemme päivittäin vastuullisen tuotannon varmistamiseksi.

Saavutuksiamme mm:

  • 90 % vähemmän hiilidioksidipäästöjä ikkunaa ja ovea kohti verrattuna vuoteen 2020.
  • Käytämme uudelleen mahdollisimman suuren osan hukasta tehtaidemme lämmitykseen
  • Kaikki tehtaidemme sähkö tulee uusiutuvasta energiasta.

Palkinnon on myöntänyt Inwido. SparIkkunat on osa JABS Groupia, jonka omistaa Inwido, Euroopan johtava ikkunoiden ja ovien valmistaja.

YK:n kestävän kehityksen tavoitteet

Me SparIkkunoilla olemme päättäneet keskittyä erityisesti kolmeen YK:n määrittelemään tavoitteeseen kestävämmän tulevaisuuden puolesta:

Keskitymme erityisesti tavoitteeseen 7 Puhdasta energiaa, tavoitteeseen 12 Vastuullinen kulutus ja tuotanto sekä tavoitteeseen 13 Ilmastotoimet.

Kestävän kehityksen tavoitteet auttavat meitä olemaan kunnianhimoisia ja pyrkimään kestävämpään ja vastuullisempaan tuotantoon. Otamme valmistajana yhteisvastuun ja haluamme aktiivisesti tukea YK:n kestävän kehityksen tavoitteita.