Puhelinpalvelumme on suljettu viikoilla 24–26. Vastaamme sähköposteihin ja otamme tilauksia vastaan normaaliin tapaan verkkokaupassamme.
Jatkoimme Kevätmyynti:llmaiset toimituskulut yli 999 € tilauksille
We are experiencing issues with our payment provider. If you are unable to pay, please try again later or contact our sales support.
llmaiset toimituskulut yli 999 € tilauksille
/Tilaa 5.6. mennessä
 

Ikkunanpuitteiden mittaaminen
vaihe vaiheelta

Ulkokoko ja ikkunan koko - mitä eroa niillä on? Ja onko vaikeaa mitata ikkunat ja ovet oikein itse?

Vaiheittainen video-opas

Itse mittaaminen on helppoa. Tarvitset vain:

  • Paperia
  • Kynän
  • Mittanauhauhan

Näin voit tehdä mahdollisimman tarkan ja oikean mittauksen ilman, että sinun tarvitsee investoida kalliisiin työkaluihin.

Huom: Sparikkunat ilmoittaa mitat aina leveys x korkeus. Siksi suosittelemme mittaamaan ensin leveyden ja sitten korkeuden - näin voit olla varma, että annat oikeat mitat tilatessasi.

 

 

Näin mittaat uudet ikkunat

Jos olet jo poistanut vanhat ikkunat tai ovet, helpoin ratkaisu on mitata karmista karmiin - niin sanottu ulkomitta. On tärkeää poistaa vanhat listat, laasti ja muut roskat, jotta voit mitata ikkunan tai oven tarkasti.

Etkö ole vielä poistanut vanhoja ikkunoita tai ovea? Aloita vain mittaamalla ikkunan koko ja laske sitten ulkomitta. Se saattaa kuulostaa monimutkaiselta, mutta ei se ole sitä. Lue eteenpäin ja selvitä, miten se tehdään.

Miten ikkunan koko mitataan?

Kun mittaat ikkunoita ja ovia, tarvitset sekä tuotteen koon että ulkomitat. Aloita aina ikkunan mittojen mittaamisesta, koska ulkomitat lasketaan ikkunan mittojen perusteella. Ikkunan koko on seinässä olevan varsinaisen aukon ulkomitta.

Aloita siis mittaamalla ikkunan mitat eli leveys ja korkeus. Mittaa useista kohdista varmistaaksesi, että mitat ovat oikeat. Nyt sinulla on ikkunan mitat.

Miten lasket ulkomitan?

Kun olet mitannut ikkunan koon, sinun on laskettava ulkomitta. Ulkomitta on se mitta, jonka mukaan Spaikkunoiden uudet ikkunat ja ovet valmistetaan. Ulkomitta lasketaan seuraavasti:

Ikkunan koko miinus 2-2,5 cm = ulkomitta.

Esimerkki: ikkunan koko 103,5 x 103,5 cm = ulkomitta 101 x 101 cm.

On tärkeää, että uudet ikkunat ja ovet eristetään asianmukaisesti. Ikkunan koon ja ulkomitan väliin on siis jätettävä 2-2,5 cm, jotta eristys ei tiivisty liikaa ja menetä tehoaan.

Mittaamisen ja laskemisen jälkeen olet valmis tilaamaan uudet ikkunat ja ovet. Löydät kaikki mittatilaustuotteemme täältä. Jos etsit vakiokokoisia tuotteita varastosta, löydät uudet ikkunat ja ovet täältä.

Huomaa, että tämä ohje on suuntaa-antava.

Erikoisrakenteita voi olla, jolloin kaikkia ikkunoita ja ovia ei voida mitata tämän oppaan mukaan. Näissä tapauksissa suosittelemme konsultoimaan ammattilaista.

Olemme helpottaneet ikkunoiden ja ovien mittaamista itse kuvaamalla vaiheittaisen prosessimme, joka vaatii vain työkaluja, joita sinulla on jo kotona. Lue vaiheittainen oppaamme täältä. Täältä opit kaiken ikkunan mittojen ja ulkomittojen mittaamisesta, jotta voit mitata uuden ikkunasi tai ovesi itse.

Ikkunoiden ja ovien vaihtaminen koko talossa saattaa kuulostaa vaikealta ja hankalalta tehtävältä. Monet ajattelevat, että tämä on vain ammattilaisten tehtävä, mutta totuus on toinen: voit tehdä sen itse.

Mittausvideollamme saat yksinkertaisen vaiheittaisen ohjeen ikkunoiden ja ovien oikeaan mittaamiseen - olipa kyse sitten uudisrakennettavasta talosta tai nykyisen ikkunanpuitteen vaihtamisesta. Voit myös lukea alla olevan vaiheittaisen oppaamme.