Puhelinpalvelumme on suljettu viikoilla 24–26. Vastaamme sähköposteihin ja otamme tilauksia vastaan normaaliin tapaan verkkokaupassamme.
Jatkoimme Kevätmyynti:llmaiset toimituskulut yli 999 € tilauksille
We are experiencing issues with our payment provider. If you are unable to pay, please try again later or contact our sales support.
llmaiset toimituskulut yli 999 € tilauksille
/Tilaa 5.6. mennessä
 

Ikkunoiden ja ovien mittaaminen- vaiheittainen opas

Karmimitta ja aukkomitta - Mikä ero näillä mitoilla on? Onko ikkunoita vaikeaa mitata oikein?

Olemme tehneet uusien ikkunoiden ja ovien mittaamisesta helppoa, ilman että sinun täytyy käyttää erikoistyökaluja. Katso video-oppaamme ja opi mittaamaan uudet ikkunasi itse, tai lue yksinkertainen step-by step asennusoppaamme.

Ikkunoiden ja ovien vaihtaminen koko taloon saattaa kuulostaa haastavalta tehtävältä. Moni luulee, että se on parempi jättää ammattilaisille, mutta totuus on täysin toinen.

Video-oppaamme avulla saat yksinkertaisen step-by-step-opastuksen ikkunoiden ja ovien oikeaoppiseen mittaamiseen, olipa kyseessä sitten uusi talo, tai jos vanhaan taloon on aika vaihtaa uudet ikkunat. Voit myös lukea yksinkertaisen step-by step-oppaamme täältä.

Kun aloitat mittaamisen, sinulla on hyvä olla nämä välineet käsilläsi, jotta saat mittauksen tehtyä mahdollisiman tarkasti ja oikein.

Välineet mittojen ottamiseksi:

  • Paperi
  • Kynä
  • Mitta

Merkitse aina ensin leveysmitta, sitten korkeusmitta. Näin varmistat, että esitysjärjestys on sama kuin verkkokaupassa.

Näin mittaat ikkunat ja ovet

Jos olet jo poistanut vanhat ikkunat, vanhoista ikkunoista on helppo ottaa mitat: ota mitta karmista karmiin, jolloin saat karmin ulkomitan. On tärkeää, että poista vanhat listat, saumojen jäänteet jne., jotta saat mahdollisimman tarkan mitan. Jos et ole ottanutkaan ikkunoita vielä pois, älä vaivu epätoivoon, sinun on vain ensin otettava aukkomitta, jonka jälkeen pystyt määrittämään karmimitan. Se tehdään seuraavanlaisesti:


Aukkomitta:
Kun mitataan ikkunoita ja ovia, on hyvä ottaa sekä aukkomitta että karmimitta. Mittaaminen aloitetaan aina aukkomitasta, jolla saat määritettyä myös karmimitan.
Aloita siis mittaamalla aukon koko leveys- sekä korkeussuunnassa, reunasta reunaan. Saadaksesi mahdollisimman tarkan mitan, voit ottaa mittoja useammasta kohdasta. Nyt olet saanut aukkomitan.


Karmin ulkomitta:
Kun olet saanut aukkomitan selville, tulee sinun määrittää seuraavaksi karmin ulkomitta. Karmin ulkomitta on se mitta, jolla ikkunasi ja ovesi valmistetaan. Saat karmimitan määritettyä seuraavanlaisesti:

  • Aukkomitasta vähennetään 2 cm- 2,5 cm = Karmin ulkomitta

 

Esimerkki: Aukkomitta 103,5 x 103,5 cm = Karmin ulkomitta 101 x 101 cm

Muista jättää riittävästi tilaa seinän ja karmin väliin tulevalle eristeelle. Suosittelemme vähentämään seinässä olevan aukon mitasta 2- 2,5 cm, jotta eristetila on riittävä ja asennus käy sujuvasti.

 

Olet nyt valmis tilaamaan uudet ikkunasi ja ovesi. Löydät koko valikoimamme erikoismitoilla täältä.

Huomioittehan, että erikoisrakenteet saattavat vaatia asiantuntijan puoleen kääntymistä.

Har du brug for hjælp?

Hos Sparvinduer er vi altid klar med hjælp eller rådgivning til dit vinduesprojekt. Har du spørgsmål er du velkommen til at ringe eller skrive til os.

Tlf.: 70 20 18 87 / Mail: sparvinduer@sparvinduer.dk