Puhelinpalvelumme on suljettu viikoilla 24–26. Vastaamme sähköposteihin ja otamme tilauksia vastaan normaaliin tapaan verkkokaupassamme.
Jatkoimme Kevätmyynti:llmaiset toimituskulut yli 999 € tilauksille
We are experiencing issues with our payment provider. If you are unable to pay, please try again later or contact our sales support.
llmaiset toimituskulut yli 999 € tilauksille
/Tilaa 5.6. mennessä
 

Kaari-ikkunat

Kaarevat ikkunat valitaan usein esteettisistä syistä. Useimmat perinteiset ikkunat ovat neliön tai suorakaiteen muotoisia, kun taas kaari-ikkunat näyttävät pehmeämmiltä. Valitsemalla kaari-ikkunat saat ikkunat, jotka erottuvat joukosta ja tuovat kotiisi ainutlaatuisen ja persoonallisen ilmeen.

Missä kaari-ikkunoita käytetään useimmiten?

Kaari-ikkunoiden sijainti riippuu ensisijaisesti henkilökohtaisista mieltymyksistäsi. Niitä voidaan käyttää käytännössä missä tahansa rakennuksessa ja melkein missä kohtaa tahansa. Inspiraation lähteeksti, haluamme antaa sinulle esimerkkejä tyypillisistä paikoista ja talotyypeistä, joissa käytetään kaari-ikkunoita.

Mistä materiaaleista kaari-ikkunat ovat saatavilla?

Sparikkunoiden kaari-ikkunat valmistetaan puusta. Valitessasi puuikkunat on sinun otettava huomioon, että ne vaativat jonkin verran huoltoa. Toisaalta puuikkunoiden väriä voidaan vaihtaa huoltomaalauksen yhteydessä.

tværsnit af vindue i trætværsnit af vindue i træ
Træ

Millaisissa kodeissa on yleisimmin kaari-ikkunat?

Usein kaari-ikkunat valitaan kodin remontoinnin yhteydessä, kun halutaan säilyttää talon alkuperäinen ilme. Kaari-ikkunoita löytyy usein vanhemmista taloista, kuten maalaistaloista tai vanhoista huviloista.

Kaari-ikkunoita löytyy kuitenkin myös uudempaan tyyliin rakennetuista kodeista. Niillä saadaan lisättyä perinteistä charmia, joka muistuttaa vanhempaa tyyliä. Kaari-ikkunoita voidaan käyttää myös uudemmissa rakennustrendeissä, jotka keskittyvät suuriin valomääriin, avoimuuden tunteeseen ja orgaanisiin muotoihin.

buet vinduebuet vindue

Missä kaari-ikkunoita käytetään useimmiten?

Kuten aikaisemmin mainittiin, kaari-ikkunoita voi sijoittaa melkein minne tahansa kodissasi. Inspiraatiota varten, olemme koonneet tähän esimerkkejä suosituimmista paikoista.

  • Päädyt

    Suosituin kaari-ikkunan paikka on talon päädyssä. Talon päädyssä nelikulmainen ikkuna voi näyttää hieman kömpelöltä ja siellä on usein enemmän tilaa kaari-ikkunalle.

  • Vinokaton pystyikkunat

    Monien vanhempien talojen, kuten maalaistalojen, vinokatoissa on kaari-ikkunat. Tämä lisää talojen kattohuoneisiin ja ullakkokerroksiin viehättävää valoa.

  • Yläikkunat

    On myös yleistä käyttää kaari-ikkunoita ovien tai perinteisten ikkunoiden päällä. Esteettisen ilmeen lisäksi yläikkuna päästää lisävaloa sisälle kotiisi.