Aikeissa 12 vuoden takuu

Verkkokauppa vuodesta 2006 lähtien

Euroopan suurin ikkunoiden toimittaja

Yli 200 000 tyytyväistä asiakasta

Indsæt TP her

MIKSI UUSIEN IKKUNOIDEN KOSTEUS AIHEUTTAA ONGELMIA?

Ikkunoiden vaihtaminen saattaa aiheuttaa enemmän kasteen esiintymistä. Kondensoitumisen lisääntymisen syynä on nimittäin se, että ikkunat ovat tiiviimmät, mikä asettaa suurempia vaatimuksia talon ilmastoinnille.


Jos vaihdat ikkunat ja kastetta esiintyy enemmän, on tärkeää löytää ratkaisu ongelmaan. Vanhat ikkunat olivat erittäin todennäköisesti vetoisia, mikä aiheutti jatkuvaa ilmanpäästöä. Nyt ilmaa ei enää poistu uusien ikkunoidesi läpi.

Yleisesti ottaen kannattaa tuulettaa 2–3 kertaa päivässä. Tämä voidaan välttää, jos käytössä on ilmanvaihtolaite, joka huolehtii ilmanvaihdosta puolestasi. Jos avaat tuuletusaukkoja ja jätät ne auki jatkuvaa tuuletusta varten, ne voivat olla myös hyvä valinta.

Vanhat ikkunat voivat olla tehokkaita poistamaan kastetta niiden luonnollisen vedon vuoksi, mikä lisää ilmanpäästöä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että vanhat ikkunat olisivat tarkoituksenmukaisempia kuin uudet. Ero näkyy selvästi lämmityslaskussasi, jos ikkunat päästävät ilmaa läpi, ja se voi tulla kalliiksi. Uudet ikkunat eristävät paremmin, joten voit itse säätää tuuletusta tarpeen mukaan.

MISSÄ KASTETTA ESIINTYY USEIMMIN?

Periaatteessa kosteusongelmia voi esiintyä vaikka kaikissa talon huoneissa. Tietyissä huoneissa kasteongelmat ovat kuitenkin yleisempiä.

Ihmiset ovat yksi huoneen yleisimmistä kosteudenlähteistä, sillä tuotamme sekä kosteutta että lämpöä. Aikuisen ihmisen nestehukka on noin 3–4 litraa vuorokaudessa, ja noin puolet tästä nestehukasta tapahtuu ihon ja uloshengityksen aikana. Perhe voi tuottaa nopeasti paljon kosteutta vuorokaudessa, minkä vuoksi monien ihmisten huoneissa esiintyy usein huurua. Makuuhuoneessa ikkunat huurtuvat usein, sillä vietämme nukkuessamme monta tuntia samassa huoneessa. Keittiö, kylpyhuone ja kodinhoitohuone ovat myös tiloja, joissa esiintyy usein huurua. Tämä voi olla ongelma, jos pyykkiä kuivataan sisätiloissa. Toisin sanoen sitä kannattaa välttää, jos mahdollista.

MITÄ KASTE VOI AIHEUTTAA?

Jos kastetta esiintyy usein, ei ole syytä huoleen. Jos samassa huoneessa on paljon ihmisiä tai jos samassa huoneessa nukutaan, on luonnollista että kastetta esiintyy. Kaste näkyy usein ikkunoissa yö- ja aamuaikaan, ja kyseinen kosteus on hyvin luonnollinen ilmiö. Jos ikkunoissa on kastetta aamulla, voit kuivata sen ja tuulettaa huonetta. Kaste ei ole tämän jälkeen ongelmallista.

Jos talossa esiintyy paljon kastetta, on syytä huolestua. Tämä on ongelmallista esimerkiksi silloin, kun ikkunoiden sisäpuolella on lähes aina huurua eikä suoraa syytä huurtumiseen ole. Tämä on myös ongelmallista, jos ikkunan sisäpuolella on niin paljon huurua, että se asettuu ikkunankarmeihin kuin vesi, koska ilmiö muodostaa ajan myötä laajempia lahoutumis- ja sieniongelmia.

Jos ikkunoissasi on paljon kastetta, se voi olla merkki hyvästä eristyksestä ja riittämättömästä ilmanvaihdosta. Tämä on oire sille, että ajan myötä voi esiintyä vakavia ongelmia, kuten homesieniä, ja siksi on tärkeää ratkaista ongelma. Homesienet ovat erittäin haitallisia asuinhuoneen sisäilmalle. Siksi on tärkeää, että otat ongelman haltuusi. Onneksi on useita eri toimenpiteitä, jotka voivat parantaa ilmanvaihtoa talossasi.

ESTÄ IKKUNOIHIN MUODOSTUVA KASTE

Se kannattaa poistaa, onpa sitä ikkunassa paljon tai vähän. Kaste on haitallista ikkunalle. Ikkunan kestävyys kärsii erityisesti, jos kaste laskeutuu kuten vesi ikkunanpuitteisiin tai puisiin vaakalistoihin.

Jos olet jo havainnut ikkunoidesi huurtumista ja vasta suunnittelet niiden vaihtamista, sinun on varauduttava siihen, että ongelma saattaa pahentua. Siksi on hyvä ryhtyä tiettyihin varotoimiin vaihdettaessa ikkunoita, jotta kosteus ei aiheuttaisi ongelmia. On mahdollista, että ilmanvaihtoratkaisu on tarpeen ongelman poistamiseksi, mutta onneksi saatavilla on myös muita ja edullisempia vaihtoehtoja.

TUTUSTU LAAJAAN VALIKOIMAAMME

Oletko valmis tilaamaan uudet ikkunat ja ovet? Tutustu laajaan valikoimaamme alla.