10 vuoden takuu
14 vuoden kokemus verkkokaupasta
Euroopan suurin ikkunoiden toimittaja
Yli 200 000 tyytyväistä asiakasta

Indsæt TP her

Oksaton sormijatkettu puu


ENERGIAIKKUNAT, LÄMPÖLASI-IKKUNAT, RAAKALASI JA ÄÄNIERISTYSLASI... MITEN VALITSEN OIKEAT IKKUNARUUDUT?

Kun etsit uusia ikkunaruutuja, sinun täytyy ottaa huomioon monta asiaa ennen kuin teet valinnan. Kannattaako hankkia esimerkiksi energiaikkunat (eli lämpölasi-ikkunat tai matalaenergiaikkunat)? Minkä paksuista lasia tarvitset? Tulisiko kyseeseen äänieristyslasi, jos asut vilkkaasti liikennöidyn tien lähellä? Vai pitäisikö ikkunoiden olla raakalasia, jotta vältytään uteliailta katseilta eteiseen tai kylpyhuoneeseen? Monet vaihtavat ikkunat lämmityskustannusten pienentämiseksi. Kun vaihdat vanhat tiivistämättömät ikkunat uusiin energiaikkunoihin, voit säästää rahaa pitkällä tähtäimellä.

Seuraavassa on yhteenveto tärkeimmistä mahdollisuuksista, jotta oikean ratkaisun löytäminen on sinulle helpompaa.


SparIkkunoiden puuovet ja -ikkunat on tehty hitaasti kasvaneesta pohjoismaisesta männystä. Pitkät talvet ja lyhyet kesät ovat eduksi puuaineksen laadulle, sillä mitä hitaammin puu kasvaa, sitä tiiviimpiaineista se on. Siksi pohjoisessa kasvaa parhaan laatuluokan puuta ikkunoiden ja ovien valmistukseen.
Puussa on kuitenkin aina oksia. Puu on luonnollinen materiaali ja sahatussa tai höylätyssä puutavarassa näkyvä oksankohta on jäänne puun kasvaessa puuaineksen sisään jääneestä oksasta. Ikkunoita ja ovia valmistettaessa vähäoksaisesta puusta on etua. Näin pihkaantumisen vaara vähenee ja puu kestää paremmin vaurioitumatta.

Me SparIkkunoilla haluamme optimoida käyttämämme puun laadun. Sormijatkoksia käyttämällä saamme puuaihioistamme mahdollisimman vähäoksaisia ja suoria.


Sormijatkokset parantavat ikkunoissa ja ovissa käytettävän puun laatua, sillä jatketusta puusta poistetaan suuret oksankohdat. Jos ikkunoissa ja ovissa käytetään havupuuta, jossa on suuria oksankohtia, saattaa erityisesti kuumina kesäpäivinä esiintyä pihkaantumista. Tämä aiheuttaa pintaan värivirheitä ja muita vaurioita.

Har du brug for hjælp?

Hos Sparvinduer er vi altid klar med hjælp eller rådgivning til dit vinduesprojekt. Har du spørgsmål er du velkommen til at ringe eller skrive til os.

Tlf.: 70 20 18 87 / Mail: sparvinduer@sparvinduer.dk