Puhelinpalvelumme on suljettu viikoilla 24–26. Vastaamme sähköposteihin ja otamme tilauksia vastaan normaaliin tapaan verkkokaupassamme.
Jatkoimme Kevätmyynti:llmaiset toimituskulut yli 999 € tilauksille
We are experiencing issues with our payment provider. If you are unable to pay, please try again later or contact our sales support.
llmaiset toimituskulut yli 999 € tilauksille
/Tilaa 5.6. mennessä
 

Hyvä tietää puuovista ja -ikkunoista

SparIkkunoiden puuikkunat ja puuovet valmistetaan pohjoismaisesta männystä. Tiivis, hitaasti kasvanut puu takaa tuotteiden laadun.


Tällä sivulla kerromme männystä ja puun käytöstä huonekalujen, paperin ja rakennusmateriaalien tuotannossa sekä siitä, miksi käytämme vain hitaasti kasvavaa pohjoismaista mäntyä ikkunoiden ja ovien tuotannossa.

Mänty kuuluu Pinus-sukuun, joka koostuu noin sadasta erilaisesta havupuusta. Pinus-suvun puut ovat ikivihreitä, niiden lehdet ovat havupuille tyypillisiä neulasia ja kukinnot erilaisia käpyjä. Pinus-suku on levinnyt laajalle alueelle Norjan pohjoisosista aina päiväntasaajalle saakka, jossa havupuiden levinnäisyysalue päättyy aavikkoihin.

Mänty huonekalujen, paperin ja rakennusmateriaalien valmistuksessa

Useimmat tietävät, että mäntyä käytetään paperin, huonekalujen ja rakennusmateriaalien tuotannossa ja siten myös ovien ja ikkunoiden valmistuksessa. Kuitenkin vain harvat tuntevat ne ominaisuudet, jotka tekevät männystä ainutlaatuisen materiaalin:

  1. Männyn pihkatiehyet auttavat puun luonnollisessa säilymisessä.  
  2. Männyn luontaisesti sisältämät aineet estävät lahottajasienien ja hyönteisten hyökkäyksiä. Tämän vuoksi mänty on erityisen sopiva käyttötarkoituksiin, joissa puun on kestettävä sadetta, aurinkoa ja lunta – kuten ikkunoiden ja ovien valmistukseen.
  3. Metsämänty on kestävin mäntylaji. Norjasta löytyy esimerkkejä yli 800 vuoden ikäisistä hirsimökeistä ja kirkoista jotka on rakennettu juuri metsämännystä.

Faktoja männystä:

  • Metsämännyt voivat kasvaa 30 metrin korkuisiksi
  • Mänty voi elää 250–300 vuoden ikäiseksi
  • Mänty kaadetaan yleensä sen ollessa noin 80-vuotias
  • Tanskasta on löydetty 8000 vuotta vanhoja männynrunkoja!
  • Meripihka, jota käytetään pääasiassa korujen valmistuksessa, on miljoonia vuosia sitten kasvaneiden havupuiden kivettynyttä pihkaa

Männyt Keski-Euroopassa

Tämä saattaa kuulostaa ihmeelliseltä, mutta suurimmassa osassa Keski-Eurooppaa männyt todella kasvavat liian nopeasti, jotta niiden käyttö voitaisiin mahdollistaa puuikkunoiden ja -ovien valmistuksessa. Männyn on kasvettava hitaasti, jotta vahvaa sydänpuuta saataisiin mahdollisimman paljon. "Liian hyvät" kasvuolosuhteet – eli pitkät ja lämpimät kesät – saavat männyt kasvamaan nopeasti, jolloin vuosirenkaat ovat suuria.  

Suuret vuosirenkaat taas vähentävät puun tiheyttä ja lujuutta. Oikeanlaisessa ilmastossa kasvaneen pohjoismaisen männyn puuaines on vahvempaa ja kovempaa ja näin ollen kaikkein vahvimman sydänpuun osuus on suurin.  

Valmistamalla puuikkunat ja -ovet hitaasti kasvaneista männyistä, joissa on paljon sydänpuuta, varmistamme, että tuotteemme ovat vahvoja ja säänkestäviä ja sopivat ankariin ilmasto-olosuhteisiin. Tämä varmistaa ovien ja ikkunoiden pitkän käyttöiän. Näistä syistä johtuen tuotamme ikkunamme ja ovemme vain pohjoismaisesta männystä.

Valmistamme puiset ikkunat ja ovet hitaasti kasvavasta männystä

Takaamme, että SparIkkunoilta tilatut puuovet ja -ikkunat ovat hinnaltaan erittäin kilpailukykyisiä. Ikkunoihimme ja oviimme käytämme Pohjoismaiden hitaasti kasvaneiden mäntyjen sydänpuuta. Kaikki puuovet ja -ikkunat ovat käsitelty ennen maalaamista puunsuojalla, jolla varmistetaan mahdollisimman pitkä käyttöikä.

Suojakäsittely lisää käyttöikää

Kuten ylempänä mainittiin, männyn runsaat pihkatiehyet edesauttavat puun luonnollista säilymistä. Varmistaaksemme tuotteidemme mahdollisimman pitkän käyttöiän teemme kaikille viimeistellyille tuotteillemme ylimääräisen suojakäsittelyn. Näin varmistetaan, että ikkunat ja ovet suojataan sekä sisä- että ulkopuolelta lahoamiselta ja sieniltä. Suojauksen viimeistelee kestävä vesiliukoinen maali.

Maalatut ikkunat ja ovet

SparIkkunat toimittaa kaikki tuotteet maalattuina ja asennusvalmiina. Tämä varmistaa tuotteiden pitkäikäisyyden. Oikein toteutettu maalaustyö säästää vaivaa ja aikaa sekä pääset asentamaan ikkunat heti. Voit valita pintakäsittelyn RAL-värikartan monista sävyistä.

CE-merkityt ikkunat ja 10-vuoden takuu

Kun ostat SparIkkunoilta puu–alumiini tai puuikkunat tarjoamme sinulle täyden 10 vuoden takuun! Lisäksi kaikissa ikkunoissa ja ovissa on CE-merkintä. CE-merkintä kertoo sen, että tuotteemme täyttävät niitä koskevat Euroopan unionin vaatimukset ja näin ollen tuotteemme ovat valintana turvallisia.

Ikkuna- ja ovivalikoimamme on laaja. Suosituimpia tuotteitamme ovat mökki-ikkunatetuovet ja terassiovet.