Puhelinpalvelumme on suljettu viikoilla 24–26. Vastaamme sähköposteihin ja otamme tilauksia vastaan normaaliin tapaan verkkokaupassamme.
Jatkoimme Kevätmyynti:llmaiset toimituskulut yli 999 € tilauksille
We are experiencing issues with our payment provider. If you are unable to pay, please try again later or contact our sales support.
llmaiset toimituskulut yli 999 € tilauksille
/Tilaa 24.6. mennessä
 

Varauloskäynnit


  • Rakentamismääräyskokoelman mukaan asunnossa on oltava varatie, mikäli asunnossa on vain yksi uloskäynti. Kaksikerroksisissa asunnoissa on toisen kerroksen jokaisesta asuinhuoneesta oltava varatie. Varatieksi käy parvekkeen ovi tai kiintopainikkeilla varustettu ikkuna. 

    Tarkempia tietoja varauloskäyntien rakentamisesta ja vaatimuksista antavat paloviranomaiset sekä paikallinen rakennusvalvonta. 

    Varatienä voidaan käyttää parvekkeen tai terassin oven lisäksi ikkunaa, josta pääsee palon syttyessä maan pinnalle tai muulle turvalliselle paikalle. Varatienä käytettävässä ikkunassa on oltava kiinteä painike, jotta se on aina avattavissa. Ikkuna-aukon tulee olla vähintään 600 mm korkea ja 500 mm leveä, siten että korkeuden ja leveyden summa on vähintään 1500 millimetriä. 

    Lisäksi onnettomuustutkintakeskus suosittelee, että pientalojen makuuhuoneissa olisi kiinteillä painikkeilla varustettu kulkukelpoinen ikkuna.