Puhelinpalvelumme on suljettu viikoilla 24–26. Vastaamme sähköposteihin ja otamme tilauksia vastaan normaaliin tapaan verkkokaupassamme.
Jatkoimme Kevätmyynti:llmaiset toimituskulut yli 999 € tilauksille
We are experiencing issues with our payment provider. If you are unable to pay, please try again later or contact our sales support.
llmaiset toimituskulut yli 999 € tilauksille
/Tilaa 5.6. mennessä
 

Puu–alumiini-ikkunat ja -ovet

Materiaaliksi perinteinen puu vai helppohoitoinen ja säänkestävä puu-alumiini? Valinta on sinun! Tällä sivulla pääset tutustumaan alumiinisella ulkoverhoilulla varustettuihin ikkunoihin ja oviin, jotta tunnet kaikki edut ennen kuin teet lopullisen valintasi. Kun tiedät sopivatko kotiisi puiset vai puu-alumiini-ikkunat ja -ovet, voit tilata tuotteet mittojen mukaan.


Puu–alumiini-ikkunoiden ja -ovien suosio on kasvussa, ja siihen on monta hyvää syytä. Sisäpuolen puurakenne antaa kodille perinteisen ja lämpimän tunnelman. Puu antaa myös mahdollisuuden sisäpuitteen muotoiluun, jolloin sisäpuitteen profiiliksi voi valita siihen suoralinjaisen tai perinteisempään rakentamiseen sopivan koristekeilatun sisäpuitteen. Männyn lämpimät ominaisuudet yhdistettynä alumiiniseen ulkopintaan tekevät rakenteesta vahvan, säänkestävän ja lähes huoltovapaan.

Puu–alumiini-ikkunoissa on puinen sisäpuoli ja alumiiniverhoiltu, pulverimaalattu ulkopuoli. Näin pystymme yhdistämään puun luonnollisen ja lämpimän ilmeen Suomen ankaria olosuhteita hyvin kestävään alumiiniseen ulkoverhoukseen.

Säänkestävät ikkunat kilpailukykyiseen hintaan

Lähes kaikki SparIkkunoiden ikkuna- ja ovimallit ovat saatavilla puu–alumiini-rakenteisina – ja hyvin kilpailukykyiseen hintaan. Valikoimassamme on mm. avattavia ikkunoita, kippi-ikkunoita ja kiinteitä ikkunoita. Voit suunnitella ikkunat omien mittojesi ja tarpeidesi mukaan ja näet tuotteiden hinnat heti! Jos tarvitset valintaasi apua, tavoitat meidät aina puhelimitse tai sähköpostilla. Ota yhteyttä ja valitaan kotiisi kestävä ja laadukas ikkuna tai ovi, joka kestää käyttöä sekä näyttää hyvältä.

Puu- ja puu-alumiini-ikkunoiden edut

Valitsitpa puu–alumiini-ikkunat tai kokonaan puiset ikkunat, saat aina laadukkaan ja säänkestävän tuotteen. Valinnan voit tehdä oman rakennus- tai remontointikohteesi ja omien henkilökohtaisten mieltymystesi mukaan. Mutta kumpi on omaan kotiisi paremmin sopiva vaihtoehto: puuikkuna vai puu-alumiini-ikkuna?

Puuikkuna
Kokonaan puurakenteinen mäntyikkuna on klassinen valinta. Puurakennetta suojaa ikkunan alareunaan asennettu alumiininen suojapelti. Puurakenne on suosittu valinta remontoitavaan kohteeseen tai kesämökille, jolloin rakennuksen tyyli säilyy mahdollisimman alkuperäisenä. Me SparIkkunoilla valmistamme puuovet ja -ikkunat pohjoismaisesta männystä, jonka on annettu kasvaa hitaasti läpi pitkien talvien sekä pohjoisen lyhyiden kesien. Tämä takaa puun korkean laadun, sillä hitaasti kasvanut puu on rakennusmateriaalina tiivistä, tehden siitä erinomaisen materiaalin ovien ja ikkunoiden valmistukseen.

Puu–alumiini-ikkuna
Puu–alumiini-ikkuna yhdistää klassisen tyylin ja lähes huoltovapaan rakenteen. Ulkopuitteen alumiinipinta ei vaadi huoltomaalausta. Alumiinisella ulkopuitteella varustettuja ikkunoita käytetään erityisesti uusissa rakennuksissa, joissa talon ylläpidosta halutaan mahdollisimman helppoa. Puu-alumiini-ikkunat sopivat kuitenkin erinomaisesti ihan jokaiseen kohteeseen. Alumiinista ulkopuitetta suositellaan erityisesti kohteisiin, jossa ikkunat joutuvat suoraan auringonvaloon tai altistuvat tuulen ja sateen aiheuttamalle säärasitukselle. SparIkkunoiden valikoima kattaa laajasti erilaisia ristikoilla ja välikarmeilla varusteltuja ikkunoita, jotka voidaan personoida niin, että ne sopivat ulkonäöltään myös perinteiseen rakennustyyliin. Valitse kotiisi esimerkiksi puu-alumiini-ikkunat yksiruutuisena tai tyylikkäästi lasin jakavalla jakokarmilla.

Ikkunat ja ovet puu-alumiinista vai puusta?

Valinta on sinun. Puuikkuna on hyvä valinta, jos kunnostat vanhaa taloa ja haluat säilyttää ilmeen lähes entisellään. Puiset ikkunat ja ovet ovat myös oiva valinta esimerkiksi mökille tai muuhun puusta rakennettuun kohteeseen, kun rakennuksen puinen kokonaisuus halutaan säilyttää. 

Jos rakennat uutta tai haluat antaa vanhalle talolle modernimman ilmeen, puu–alumiini-ikkunat ja -ovet ovat nykyaikainen ja helppohoitoinen valinta. Esimerkiksi rannikolla sijaitsevat talot altistuvat paljon sateelle, tuulelle ja muille Suomen rajuillekin sääolosuhteille. Tällaisissa tilanteissa puu-alumiini-ikkunat ja -ovet ovat hyvä ja kestävä ratkaisu. Harkitse puu-alumiini- ikkunoita sekä ulko-ovia, joissa on ulkopuolen alumiiniverhoilu, jos ne altistuvat suoralle auringonvalolle.

Oikeanlaisen materiaalin valinta puisten ja puu-alumiini-ikkunoiden sekä -ovien välillä riippuu kohteesta ja muista erityistarpeista. Tarvittaessa voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme ja valita yhdessä asiakaspalvelumme kanssa kotiisi parhaiten sopivat materiaalit. Kun juuri oikea materiaali on valittu, me SparIkkunoilla valmistamme ovet ja ikkunat antamiesi mittojen mukaan. Tutustu siis eri vaihtoehtoihin ja löydä kotiisi sopiva ratkaisu.

 Entä muovi- tai PVC-ikkunat?

Eräs alumiini-ikkunoiden vaihtoehto ovat muovista valmistetut ikkunat. Muovi-ikkunoita kutsutaan myös PVC-ikkunoiksi ja ne ovat lähes huoltovapaa vaihtoehto muille materiaaleille. SparIkkunoilta saat puusta ja alumiinista valmistettujen ikkunoiden lisäksi myös kestävät ja tyylikkäät PVC- ja muovi-ikkunat. Valmistamme ikkunoiden lisäksi ovia, joissa materiaalina on aikaa ja säätä kestävä PVC.

Helposti huollettavat PVC- ja muovi-ikkunat sekä -ovet myös eristävät hyvin, tehden niistä energiatehokkaan vaihtoehdon. Vaikka monella on varmasti mielikuva muovi-ovista ja -ikkunoista ankean ja kolkon näköisinä, nykyään myös muovista valmistetut ovet ja ikkunat voivat olla tyylikäs valinta. Lue lisää PVC-ikkunoista ja -ovista sekä niiden eduista SparIkkunoiden verkkosivuilla.

  Laadukas pohjoismainen puu

 
Talon ovet sekä ikkunat tarvitsevat laadukkaat materiaalit kestääkseen Suomen vaativat sääolosuhteet. Sekä sisä- että ulkokäyttöön sopii erinomaisesti pohjoismainen puu. SparIkkunat käyttää ovissa ja ikkunoissa materiaalina pohjoismaista mäntyä, joka on kasvanut läpi pohjoisen pitkät talvet ja lyhyet kesät. Hitaan kasvuvauhdin ansiosta pohjoismainen puu on materiaalina erittäin tiivistä. Tämän vuoksi se on erinomainen materiaali ovien ja ikkunoiden valmistukseen. 

SparIkkunoiden puuovet ja -ikkunat käsitellään puunsuojalla ennen maalaamista. Näin taataan oville ja ikkunoille mahdollisimman pitkä käyttöikä, sillä ovet ja ikkunat on suojattu lahoamiselta ja sieniltä sekä sisä- että ulkopuolelta. Sen lisäksi, että tuotteet ovat pitkäikäisiä ja kestäviä, voit olla varma niiden turvallisuudesta. Kaikille SparIkkunoiden puu–alumiini- ja puuikkunoille tarjotaan täysi 10 vuoden takuu. Ovien ja ikkunoiden turvallisuudesta kertoo Euroopan Unionin vaatima CE-merkintä.

 Puu-alumiini-ikkunoiden lasi ja jakokarmit

Saat SparIkkunoilta halutessasi ikkunoihin valitsemasi erikoislasin, kuten turvallisuutta antavan turvalasin, ympäristöystävällisen ja lämpöä hyvin eristävän energialasin tai naapureiden sekä liikenteen äänet vaimentavan äänieristyslasin. Kun tilaat ikkunat SparIkkunoiden verkkokaupasta, voit valita ikkunalle myös lasityypin, joka suojaa ulkopuolisten katseilta eli näkösuojalasin. Tähän soveltuu hyvin esimerkiksi satiinilasi. Satiinilasi sopii näkösuojalasiksi esimerkiksi kylpyhuoneeseen tai WC-tiloihin. Lue lisää tarjoamistamme  ikkunoiden erikoislaseista täällä.

Voit tilauksesi yhteydessä valita ikkunoihin myös haluamasi malliset ruudut, jotka antavat ikkunalle perinteisen, ruutuikkunoita muistuttavan ilmeen. Kun valitset ikkunaasi energiakarmit, saat myös energiatehokkaan ratkaisun. Ikkunan jakokarmit asennetaan lasin ulkopuolelle, joten ne eivät riko ikkunaa, ja täten säilyttävät ikkunan lämmöneristyskyvyn. Tutustu eri ikkunalaseihin, jakokarmeihin sekä ikkunoiden muihin valittavissa oleviin ominaisuuksiin tuotesivulla tilauksen yhteydessä. Lasituksen ja jakokarmien lisäksi voit valita esimerkiksi ikkunan sisäpuitteen pofiilin.

Uudet ovet ja ikunat SparIkkunoilta

Osta uudet ikkunat SparIkkunoilta. Valikoimastamme löytyvät puu–alumiini-ikkunat ja puuikkunat. SparIkkunoiden uudet ovet kattavat eri ovityypit, kuten paneeli-, ulko-, liuku- ja terassiovet. Tutustu valikoimaan ja löydä kotiisi myös laadukkaat ovet. Kun olet valinnut haluamasi materiaalit sekä ovien ja ikkunoiden mallin, voit liittyä SparIkkunoiden yli 200 000 tyytyväisen asiakkaan joukkoon ja tilata ovet sekä ikkunat tarvitsemiesi mittojen mukaan.

Har du brug for hjælp?

Hos Sparvinduer er vi altid klar med hjælp eller rådgivning til dit vinduesprojekt. Har du spørgsmål er du velkommen til at ringe eller skrive til os.

Tlf.: 70 20 18 87 / Mail: sparvinduer@sparvinduer.dk