10 vuoden takuu

Verkkokauppa vuodesta 2006 lähtien

Euroopan suurin ikkunoiden toimittaja

Yli 200 000 tyytyväistä asiakasta

Indsæt TP her

Ikkunoiden asennus


Puuikkunan asennus

Vaihe 1 (Tee se itse tai tilaa palvelu ammattilaiselta)
Ota yhteyttä oman kuntasi rakennusvalvontaan saadaksesi ohjeita projektiasi varten. Uudisrakentamiseen tarvitset aina rakennusluvan. Vanhojen ikkunoiden tai ovien korvaamiseen samantyyppisillä ja -värisillä ei useimmissa kunnissa tarvitse rakennus- tai toimenpidelupaa. 

Jos et halua asentaa ikkunoita itse, voit tilata asennuksen paikalliselta rakennusalan ammattilaiselta. 

Vaihe 2 (Tarkista ikkunat)
Toimituksen jälkeen, on hyvä tarkistaa kaikki ikkunat mahdollisten vahinkojen varalta ja myös, että kaikki mitat pitävät paikkaansa.

Vaihe 3 (Aukko)
Aseta ikkuna seinässä olevaan aukkoon varmistaaksesi, että se mahtuu paikoilleen. Aukon on hyvä olla 10–20mm ikkunan ulkomittoja suurempi, jolloin molemmille puolille jää vähintään 5 mm vara eristeille.

Vaihe 4 (Ikkunan asettaminen paikoilleen)
Aseta tukipalat tai korkoruuvit paikoilleen ja varmista vatupassilla asennuspinnan tasaisuus. Nosta ikkunan karmi paikoilleen ja varmista esimerkiksi tukinauloilla, että se pysyy paikoillaan asennuksen aikana. Varmista jälleen vatupassilla, että ikkuna on suorassa. Tuet on sijoitettava enintään 150 mm päähän karmin reunoista ja enintään 450 mm päähän toisistaan. Lisäksi tuki kannattaa asentaa jokaisen välikarmin ylä- ja alapuolelle. 

Aseta ikkuna vähintään 30 mm, mieluiten 40–50 mm syvyyteen seinän ulkoreunasta. 

Avaa ja sulje ikkuna varmistaaksesi, että se sulkeutuu tasaisesti.

Vaihe 5 (Ikkunan kiinnitys)
Voit käyttää ikkunan kiinnittämiseen kiinnitysruuveja, ankkuritulppia tai karmiruuveja. Suosittelemme 7,5 x 110-120 mm kokoisia karmiruuveja.

Tee kaksi reikää tukipalojen kohdalle molemmin puolin ikkunan puitetta käyttämällä 6 mm puuporan terää. Varmista, että teet reiät kohtisuoraan. Jos asennat ikkunan kivirakenteiseen seinään, poraa seinään asennusreiät 6 mm kiviporalla.  

Kiinnityskohtien lukumäärä riippuu ikkunan koosta. Yli 1500 mm leveät ikkunat täytyy kiinnittää myös keskeltä. 

Vaihe 6 (Ikkunan tiivistäminen)
Kun ikkuna on kiinnitetty, poista tukipalat esimerkiksi vasaralla. Täytä eristerako rakennusten eristämiseen soveltuvalla polyuretaanilla tai laajenevalla tiivistenauhalla.