Puhelinpalvelumme on suljettu viikoilla 24–26. Vastaamme sähköposteihin ja otamme tilauksia vastaan normaaliin tapaan verkkokaupassamme.
35% verkko alennus!
We are experiencing issues with our payment provider. If you are unable to pay, please try again later or contact our sales support.

Jopa 12 vuoden takuu

Verkkokauppa vuodesta 2006 lähtien

Euroopan suurin ikkunoiden toimittaja

Yli 200 000 tyytyväistä asiakasta

Indsæt TP her

 

IKKUNOIDEN ASENNUS


IKKUNOIDEN MITTAUS

Ennen kuin tilaat uudet ikkunat ja ovet, on tärkeää saada oikeat mitat. Oikea ja tarkka mittaus ei ole niin vaikeaa. Katso mittausoppaasta, kuinka uudet ikkunat mitataan oikein.

UUSIEN IKKUNOIDEN VASTAANOTTAMINEN

Kun saat uudet ikkunat, on tärkeää, että ne saapuvat ilman kuljetusvaurioita. Tarkista myös tilauslomakkeesi ja varmista, että kaikki ikkunat on toimitettu oikein.

Jos sinulla on kysyttävää tilauksestasi, ota yhteyttä. Annamme hyviä neuvoja ja opastamme chat-palvelussa, sähköpostitse ja puhelimitse. Löydät yhteystiedot täältä.

IKKUNOIDEN ASENNUS – OIKEAT TYÖKALUT

Kun olet tarkistanut kaikki uudet ikkunat, voit aloittaa niiden asentamisen. Ennen aloittamista kannattaa koota asennukseen tarvittavat työkalut.

Käytä asennuksessa seuraavia välineitä:

 •  Ruuvinväännin ja terät karmiruuveille ja kierreporalle
 •  Poravasara/iskuporakone pitkällä seinäporanterällä
 •  Karmiruuvit
 •  Kiilat ja välikappaleet
 •  Eristys ja rajoitin
 •  Saumausmassa ja -pistooli
 •  Vesivaaka
 •  Mittatikku

VANHAN IKKUNAN IRROTTAMINEN

Irrota vanha ikkuna irrottamalla sauma ikkunan ympäriltä ulkopuolelta ja poistamalla ruuvit, jotka pitävät ikkunaa paikallaan. Kun ruuvit on irrotettu, ikkuna voidaan nostaa pois.

Varmista tämän jälkeen, että seinän sisäpuolella ei ole sauma- tai kipsijäänteitä, jotta olet valmis asentamaan uudet ikkunat.

UUSIEN IKKUNOIDEN ASENNUS

Puuikkunoiden ja puu-alumiini-ikkunoiden asennusmenetelmät poikkeavat toisistaan. Kun asennat puu/alumiini-ikkunoita, huomaa, että sauma kiinnitetään puukarmin alumiinipinnan taakse.

Aseta ikkuna seinän reikään ja kiinnitä karmi kiiloilla niin, että karmin ja seinän välisestä etäisyydestä tulee kaikkialta yhtenäinen. Karmin tulee mielellään olla 3–5 cm:n päässä seinän etureunasta.

Jos ikkuna on erittäin suuri ja painava, kannattaa irrottaa puitteet ja asettaa vain karmi paikoilleen.

Tarkista ensin, että pohjakarmi on suorassa ja säädä sitten kiiloja siten, että ne ovat linjassa kaikkien nivelten kanssa karmin ja rungon välin ollessa yhtä suuri. Tarkista, että ikkuna sulkeutuu ja avautuu oikein.

Nyt karmi voidaan ruuvata kiinni seinään. Varmista, että tukia on käytettävissä siellä, missä niitä tarvitaan.

Tukeminen

Merkityt kohdat on tuettava ja ruuvattava. Jos elementin korkeus on alle 1 000 mm, sivukarmin keskiosan kiinnitys voidaan jättää pois. Jos elementin leveys on alle 1 000 mm, ala- ja yläkarmin kiinnitykset voidaan jättää pois.

Jos ikkunoissa on useampia kehyksiä, tuet on asetettava pystysuorassa olevien kohtien alle.

Sivusaranoiduissa ikkunoissa ruuvit asennetaan mahdollisimman lähelle saranoita.

Ruuvien sijainti

Poraa ennen ruuvien asentamista. Aloita siis poraamalla karmia kierreporalla.

On tärkeää sijoittaa ruuvit siten, että ne osuvat tiileen ja vältetään saumat. Kun karmi on porattu, vaihda poravasaraan ja poraa edelleen tiileen.

Aloita ruuvaamalla karmi seinään kahdesta yläkulmasta ja sitten muista ruuvikohdista. Aseta karmiruuvit lähelle tukia.

Eristys ja saumaus

Kun ikkunat on ruuvattu kiinni ja asennettu oikein, lisää eristemateriaali karmin ja muurauksen väliseen tilaan. Älä tuki täytä tilaa liian tiukasti, sillä se heikentää eristyskykyä ja voi aiheuttaa karmin vääntymistä.

Paina eristysmateriaalin jälkeen karmin ja muurauksen väliseen tilaan rajoitin 6–10 mm:n päähän ikkunankarmin etureunasta.

HUOMAA! Puu-alumiinielementeissä on kyse puukarmin etureunasta. Nyrkkisääntönä sauman syvyyden tulee olla puolet sen leveydestä. Jos sauma on 12 mm leveä, rajoittimen on oltava 6 mm karmin etureunasta.

Ikkuna voidaan nyt saumata ulkopuolelta diffuusioavoimella saumalla. Useimmissa rautakaupoissa nämä saumausmassat tunnetaan rakennussaumoina tai ikkunasaumoina.

Jos asennat puu-alumiini-ikkunoita, muista, että sauma tulee aina asettaa puuosaan eikä alumiiniprofiiliin. Tällöin ilmanvaihto toimiin normaalisti ja kosteus ei tiivisty puun ja alumiinin väliin.

MUUT MATERIAALIT


Jos haluat modernimman vaikutelman, kannattaa harkita puu-alumiini-ikkunoita ja -ovia. Monet valitsevat tämän materiaalin siitä yksinkertaisesta syystä, että se vaatii vähemmän huoltoa kuin puu. Ulkopuolinen alumiiniprofiili suojaa ikkunaa tuulelta ja säältä, eikä ulkopuolen puu-alumiini-ikkunoita tarvitse maalata. 

 •  Minimaalinen huoltotarve
 •  Käytännöllinen ulkoa, luonnollinen sisältä
 •  Moderni ulkoasu

LUE LISÄÄ PUU-ALUMIINI-IKKUNOISTA JA -OVISTA

Puu on monien suomalaisten klassinen valinta ikkunoihin ja oviin. Jos sinulla on vanhempi talo, jota haluat remontoida, voit turvallisesti vaihtaa vanhat puuikkunat ja -ovet uusiin, saman klassisen tyylin energiasuosikkeihin.

 •  Laadukas luonnonmateriaali
 •  Usein edullisin materiaalivalinta
 •  Väri voi muuttua

LUE LISÄÄ PUUIKKUNOISTA JA -OVISTA

ERIKOISMITAT

Teemme kauniita ikkunoita ja ovia puusta ja puu-alumiinista toiveidesi ja tarpeidesi mukaan. Voit suunnitella uudet ikkunat ja ovet sellaisiksi kuin haluat. Voit muun muassa valita värit sisä- ja ulkopuolelle, ja toimitamme ne mittojesi mukaan, jotta uudet elementtisi sopivat täsmällisesti.